Annonce

Annonce

Omlægningskonsulenter snakker med en svineproducent på en mark - omkring dem går grise

Økologisk Landsforening har tilbudt omlægningstjek siden 2008. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Flere skal have omlægningstjek

Pressemeddelelse

Igen i år tilbyder Økologisk Landsforening gratis omlægningstjek til landmænd. Økologi er populært som aldrig før, og derfor er der forsat behov for flere producenter af økologiske råvarer. Økologisk Landsforening glæder sig over, at Økologifonden har gjort det muligt at tilbyde omlægningstjek til endnu flere i 2020.

Der er blevet bevilget penge til at gennemføre 225 omlægningstjek i 2020. Til sammenligning blev der gennemført 160 i 2019. Der skal fart på, da regeringen og dens parlamentariske flertal har et erklæret mål om en fordobling af det økologiske areal, forbrug og eksport i år 2030.

Det økologiske omlægningstjek består i et besøg fra en landbrugsfaglig konsulent, der sammen med landmanden gennemgår potentialet i at omlægge til økologi.

“Det skal give landmanden et indblik i, hvad det vil sige at blive økolog og om landmanden kan se sig selv i det. Det viser sig som regel, at man kan få en god forretning ud af at omlægge til økologi. Driver man et landbrug i naturfølsomme områder, er det ofte også lettere at få et økologisk landbrug uden pesticider og kunstgødning til at gå hånd i hånd med diverse miljøkrav,” siger Jens Peter Hermansen, der er økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Økologisk Landsforening har tilbudt omlægningstjek siden 2008.

For info/kontakt: 

Jens Peter Hermansen, økologikonsulent, Økologisk Landsforening, 2621 0426

Marendine Ladegaard, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 2016 4434

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Solskinsbonde lagrer kulstof i stor stil

Mens oksekødproduktionen dagligt må stå for skud i klimadebatten, går Hereford-kreaturerne på Eskelyst i Vejle stille og roligt rundt på deres græsgange, der binder flere klimagasser, end kreaturerne udleder.

28-02-2020 5 minutter Kødproduktion,   Miljø

Der skal flere økologiske læggekartofler i jorden

Landbrugsstyrelsen strammer op om økologiske læggekartofler. Det skal være sværere at få dispensation til at bruge ikke-økologiske læggekartofler fra 2021

27-02-2020 3 minutter Økologiregler,   kartofler

Plantebaseret firma søger danske producenter af grøntsager

Salget af økologiske måltidskasser hos Simple Feast er nu blevet så stort, at selskabet kan høste flere fordele ved at handle direkte med danske og svenske producenter af grøntsager.

21-02-2020 4 minutter Plantebaserede fødevarer