Annonce

Annonce

Grise bliver mærket og skåret op på et slagteri

Den nye virus har allerede smittet mennesker, som arbejder i den kinesiske svineproduktion. Foto: Colourbox

Forskere finder ny virus, der bæres af grise og kan smitte mennesker

Kinesiske forskere har opdaget en ny type influenzavirus i grise. Den har potentiale til at udvikle sig til en pandemi, advarer de.

En ny type influenzavirus, der er båret af grise og kan smitte mennesker, er blevet fundet i Kina.

Forskerne, der har opdaget den nye type, advarer om, at hvis den muterer sig, så den let kan smitte fra menneske til menneske, kan det potentielt blive en ny pandemi, da formentlig få eller ingen har immunitet over for den. 

Det skriver BBC.

Virussen ligner den svineinfluenza, der brød ud i 2009, men er dog anderledes på nogle punkter og har allerede smittet medarbejdere i den kinesiske svineproduktion.

“Lige nu er vi med rette distraheret af coronavirus. Men vi må ikke overse nye potentielt dødelige vira,” siger professor Kin-Chow Chang, Nottingham University i Storbritannien, til BBC.

Han tilføjer, at selvom den nye virus ikke er en trussel her og nu, må vi ikke ignorere den.

Professor James Woods, leder af instituttet for veterinærmedicin på University of Cambridge i Storbritannien, mener, at det nye fund er en påmindelse om, at vi konstant er i risikozonen for nye patogener, og at husdyr i landbruget kan være en kilde til pandemier.

Den nye virus er beskrevet i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Flere artikler fra samme sektion

Opmærksomhed på køernes sundhed skaber resultater

Et projekt hjælper landmændene med at finde nye veje til sundhed i besætningen. En deltager i projektet har nedbragt dødeligheden blandt sine køer markant.

28-09-2020 4 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg

Mælkeproducent fortryder, at han ikke lod kalven gå med sin mor eller en ammetante

Da Gert og Anne Glob Lassen for over 20 år siden etablerede sig som mælkeproducenter på Ellinglund nord for Silkeborg, overtalte rådgiverne dem til at droppe deres ønske om at lade ammetanter passe kalvene, til de var fravænnet.

28-09-2020 3 minutter Dyrevelfærd,   Mejeri,   Kvæg

Landmanden behøver ikke en højere afregning for Ad Libitum-mælken

Thise Mejeri har ikke regnet på forretningen bag Ad Libitum-mælken, men samlet vurderer Poul Pedersen, at der er tale om en god forretning for mejeriet.

28-09-2020 3 minutter Kvæg,   Dyrevelfærd