Annonce

Annonce

Allerede i 2020 kommer markedet til at mangle 1,5 mio. kg økologisk svinekød, forudser Økologisk Landsforening. Foto: Friland

Friland til leverandørerne: Husk de nye krav fra årsskiftet

Fra årsskiftet kommer der nye krav, som alle leverandører til Friland Økologi skal være opmærksomme på.

Nye brancheanbefalinger træder i kraft fra årsskiftet. Derfor har Friland netop udsendt en påmindelse til alle leverandører om, at de skal huske de nye krav, som er baseret på anbefalinger fra Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer Økologisektionen og Dyrenes Beskyttelse.

Fra d. 1. januar 2019 gælder det for alle leverandører af grise til Friland Økologi, at alle slagtede grise, der sælges som økologisk kød, skal være født økologiske.

"For de landmænd, der benytter sig af muligheden for at indkøbe konventionelle avlsdyr, får det betydning for afregningen af de slagtede søer, da de nu kun vil modtage Danish Crown notering. Hidtil har man også fået økotillægget, hvis søerne er omlagt til økologi og har opfyldt kravene hertil," siger Henriette Guldager, der er Bussiness Supporter i Friland.

Samtlige brancheanbefalinger til leverandører af økologiske grise kan læses her.

Stop aflivning af tyrekalve

Som leverandør af økologiske kreaturer skal man være opmærksom på, at man fra årsskiftet ikke længere må foretage systematisk aflivning af tyrekalve. Antallet af aflivninger har i forvejen været nedadgående de senere år, bl.a. pga. øget brug af kønssorteret sæd, men fra 1. januar er det altså helt slut.

Friland tilføjer dog, at "tidsbegrænset systematisk aflivning af tyrekalve er dog fortsat tilladt på bedrifter med igangværende sanering af Salmonella Dublin, hvilket man kan læse mere om i brancheanbefalingerne for leverandører af økologiske kreaturer, der kan findes her."

Brancheanbefalingerne supplerer EU's økologikrav.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter