Annonce

Annonce

Jens Peter Hermansen rådgiver landmand på mark med køer.

Økologikonsulent Jens Peter Hermansen t.v. fra Økologisk Landsforening er en af de konsulenter, som er klar til at tilbyde omlægningstjek hos konventionelle landmænd, som overvejer en fremtid som økolog. Foto: Jakob Brandt

Gratis økologiske omlægningstjek i Langeland Kommune

Pressemeddelelse

Den stigende efterspørgsel på økologiske varer og ønsket om at samarbejde med landbruget om udvikling og vækst gør nu, at Langeland Kommune i samarbejde med Økologisk Landsforening tilbyder gratis, uforpligtende omlægningstjek til de landmænd, der ikke allerede er økologiske.

Danskernes økologiske forbrug bliver ved med at vokse og alle tal peger på, at efterspørgslen øges. Med en øget efterspørgsel er der brug for et større økologisk areal. Derfor tilbyder Økologisk Landsforening sammen med Langeland Kommune nu gratis, uforpligtende omlægningstjek til de landmænd, der ikke allerede er økologiske.

”Økologien har oplevet stor succes. Vi vil gerne bakke op om, at vores egne lokale producenter kan komme med på den rejse. Det er en rejse ind i fremtiden, hvor vi skal værne om natur og miljø og ikke mindst vores dyrebare drikkevand. Vi er ekstra sårbare på en ø og et økologisk omlægningstjek kan være vejen til at sikre, at vi altid har rent drikkevand på Langeland,” siger borgmester Tonni Hansen (SF)

Hos Økologisk Landsforening håber man på, at mange tager mod tilbuddet om et tjek af deres bedrift.

”Vi har brug for de økologiske producenter inden for alle grene. Både de store og de små producenter og det kan være afsættet, der gør det muligt at ny-etablere sig med specialproduktion og kulinariske oplevelser. Vi skal have flere, der dyrker frugt og grønt, vi skal have nogen, der vil ride med på den nye bølge med bælgfrugter og planteprotein til human ernæring ligesom der også efterspørges danskproduceret økologisk sukker," fortæller Jens Peter Hermansen, der er økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

En anledning til at afsøge muligheder

Det er Økologisk Landsforening, der foretager omlægningstjekkene, der er betalt af Fonden for Økologisk Jordbrug. Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version.

"Omlægningstjekket skal give landmanden et overblik over, hvad økologisk landbrug er. Vi får aflivet nogle myter, og det viser sig ofte, at mange kan få en god forretning ud af omlægning til økologi. Nogle går i gang med det samme, og andre har økologi med i tankerne fremadrettet. Samtidig er det en anledning til at afsøge muligheder, når landmanden planlægger bedriftens fremtid," siger Jens Peter Hermansen, projektleder i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Mangel på økologisk udsæd

Der er mangel på økologisk udsæd dette forår, og for flere arter er der udsolgt af økologisk såkorn. Det gælder bla. havre og vårbyg. På den baggrund har Landbrugsstyrelsen ændret klassifikationen for flere arter til ”Til bekræftelse” i OrganicXseeds (OXS).

22-03-2024 3 minutter

Ny metode til grødeskæring kan være til gavn for både miljø og landmænd

Gennem et stort forskningsprojekt lavet på 65 strækninger i fynske vandløb i samarbejde med 130 lodsejere, er det fundet en ny grødeskæringsmetode, der både er til gavn for miljøet og lodsejernes afvandingsinteresser.

21-03-2024 3 minutter

Sådan lagrer du kulstof og skaber en mere frugtbar jord

FAGLIGT TALT: Jorder, hvor man arbejder med at lagre kulstof, kommer ind i en positiv spiral, som gradvist gør dem mere robuste over for klimapåvirkninger og i stand til at afbøde virkningerne af ekstrem nedbør og tørke på planter.

14-03-2024 4 minutter Fagligt talt,   Jordfrugtbarhed,   ØkologiRådgivning Danmark