Annonce

Annonce

Annonce

Lodsejere og landmænd, der modtager støtte, får dækket alle udgifter forbundet med etableringen af minivådområder; fra udgifterne til gravemaskiner og til selve anlægsarbejdet. Foto: Seges

Gravemaskiner kan være på vej ud i landet efter nye tilsagn

221 landmænd har fået ja til at gå i gang med at grave ud til minivådområder for at sænke udledningen af kvælstof.

Landbrugsstyrelsen har sendt tilsagn ud til 221 landmænd og lodsejere, som nu kan gå i gang med at anlægge et nyt minivådområde. Hvis alle minivådområderne bliver til virkelighed, vil de kunne spare danske åer og vandløb for ca. 100 ton kvælstof om året, da vådområderne renser drænvand for kvælstof og sekundært fosfor.

Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

"Rigtigt mange landmænd vil hjælpe miljøet, og det er rigtigt godt at se. Hvert eneste minivådområde har stor betydning for miljøet og for vores fjorde, åer og søer. Det er en vigtig indsats, som baner vejen for at gøre Danmark grønnere. Tak til hver enkelt landmand, som har søgt i 2020, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri," fødevareminister Rasmus Prehn (S).

Det er tredje år, at landmænd og lodsejere har kunnet søge om støtte til at etablere et minivådområde, og Landbrugsstyrelsen har samlet set givet over 500 tilsagn i perioden. Antallet kan blive endnu højere i 2021, hvor en ny runde af ordningen åbner. De, der modtager støtte, får dækket alle udgifter forbundet med etableringen; fra udgifterne til gravemaskiner og til selve anlægsarbejdet.

Landmænd og lodsejere, der har fået tilsagn til at anlægge et minivådområde, har to år til at gennemføre projektet. Området skal bestå i mindst 10 år, men kan sagtens have en længere virketid.

Flere artikler fra samme sektion

Nøglen til succes: Start med de nemme og hurtige afgrøder

Jes Hjort-Malmberg var nødt til lynhurtig at spore sig ind på, hvilke afgrøder han skulle dyrke, da han droppede jobbet som assurandør for at forfølge drømmen om at leve af et økologisk gartneri på kun 800 kvm

03-03-2021 9 minutter Serie: Økotopen

Samdyrkning af spidskål og hestebønner – et godt match

Et forsøg med samdyrkning i rækker af spidskål og hestebønner har vist gode takter, når det gælder næringsstofudnyttelse og samlet udbytte. Friske hestebønner dyrket som grønsag har potentiale til at blive et højværdi-produkt. Hestebønne kan samtidig være gavnlig på flere måder i økologiske systemer. Det kræver dog, at udfordringer eksempelvis omkring høst løses

03-03-2021 3 minutter frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion,   Forskning

Naturlig immunitet mod rødpletsyge kan forhindre værditab i økologisk ørredproduktion

KRONIK: Rødpletsyge (RMS) er en sygdom, der forårsager røde sårlignende mærker på regnbueørreder. Sygdommen slår ikke fiskene ihjel, men fisken bliver et mindre attraktivt produkt, og værdien falder. At skabe naturlig immunitet hos yngre fisk skal måske være en del af løsningen.

03-03-2021 7 minutter Kronik,   Akvakultur