Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg

Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg
Minivådområde set fra luften

Lodsejere og landmænd, der modtager støtte, får dækket alle udgifter forbundet med etableringen af minivådområder; fra udgifterne til gravemaskiner og til selve anlægsarbejdet. Foto: Seges

Gravemaskiner kan være på vej ud i landet efter nye tilsagn

221 landmænd har fået ja til at gå i gang med at grave ud til minivådområder for at sænke udledningen af kvælstof.

Landbrugsstyrelsen har sendt tilsagn ud til 221 landmænd og lodsejere, som nu kan gå i gang med at anlægge et nyt minivådområde. Hvis alle minivådområderne bliver til virkelighed, vil de kunne spare danske åer og vandløb for ca. 100 ton kvælstof om året, da vådområderne renser drænvand for kvælstof og sekundært fosfor.

Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

"Rigtigt mange landmænd vil hjælpe miljøet, og det er rigtigt godt at se. Hvert eneste minivådområde har stor betydning for miljøet og for vores fjorde, åer og søer. Det er en vigtig indsats, som baner vejen for at gøre Danmark grønnere. Tak til hver enkelt landmand, som har søgt i 2020, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri," fødevareminister Rasmus Prehn (S).

Det er tredje år, at landmænd og lodsejere har kunnet søge om støtte til at etablere et minivådområde, og Landbrugsstyrelsen har samlet set givet over 500 tilsagn i perioden. Antallet kan blive endnu højere i 2021, hvor en ny runde af ordningen åbner. De, der modtager støtte, får dækket alle udgifter forbundet med etableringen; fra udgifterne til gravemaskiner og til selve anlægsarbejdet.

Landmænd og lodsejere, der har fået tilsagn til at anlægge et minivådområde, har to år til at gennemføre projektet. Området skal bestå i mindst 10 år, men kan sagtens have en længere virketid.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg