Annonce

Annonce

Nærbillede af en halmstak

Mustang Forte kan forsage afgrødeskade på den efterfølgende afgrøde, hvor der udbragt halm fra behandlede arealer. Foto: Colourbox

Køb ikke halm der er sprøjtet med Mustang Forte

FAGLIGT TALT: Halm fra afgrøder, som er behandlet med Mustang Forte, må ikke anvendes i dybstrøelse til biogas og kan skade følsomme afgrøder ved gødskning. Inden køb af halm bør du altid forhøre dig om, der er brugt Mustang Forte.

Af Ekstern skribent
21. august 2020, 09:00
Læsetid: 2 minutter

Af: Carsten Markussen, planteavlsrådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark

Halm, som er blevet behandlet med ukrudtsmidlet Mustang Forte, har restriktioner på anvendelse, da Mustang Forte kan forsage afgrødeskade på den efterfølgende afgrøde, hvor der udbragt halm fra behandlede arealer. 

Ærter, hestebønner, lupiner, vikke, kløver og roer, er meget følsomme for rester af Mustang Forte, så gødskning af en afgrøde med dybstrøelse behandlet med Mustang Forte resulterer i afgrødeskade.

Man bør ligeledes forhøre sig, hvis man overtager en konventionel mark. Der kan også ske afgrødeskader på efterfølgende bælgsæd, hvis der er nedmuldet Mustang Forte-sprøjtet halm.

Derfor bør du i alle tilfælde med køb af halm forhøre dig, om der er brugt Mustang Forte og i hvilken dosering. 

Halm fra afgrøder behandlet med Mustang Forte må uanset dosis ikke anvendes som dybstrøelse til biogasproduktion. Anvendes under 0,5 l/ha Mustang Forte må halmen gerne sælges. 

Anvendes dosering over 0,5 l/ha må halmen kun anvendes til eget forbrug, industriel brug eller afbrænding.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning