Annonce

Annonce

Køer hopper rundt på græsset med et publikum i baggrunden

Årets Økodag har fokus på klimaet. Foto: Uffe Kjær Moment Studio

Køer og klima bliver et tema på Økodag 2019

Der vil bl.a. blive uddelt pixi-bøger om køer og klimaet til de børn, der gæster de økologiske gårde på årets Økodag.

Økodag er en af årets mest populære familieoplevelser, hvor familier tager på landet for at se køerne komme på græs. I år sker det søndag den 14. april, hvor køerne traditionen tro lukkes på græs på slaget 12.

På gårdene er der smagsprøver på økologiske mejeriprodukter og rig mulighed for at smage, røre og lugte til økologien. Sådan er det hvert år.

"Men i år har vi også fokus på klimaet, som betyder rigtig meget både for de landmænd, der åbner deres gårde, og de mange mennesker, der tager turen ud på gårdene for at se køerne komme på græs," fortæller Birgitte Nygaard fra Økologisk Landsforening, der er projektleder på Økodag.

Pixi-bøger om klima

Hvert år får børnene en lille pixi-bog med hjem fra Økodag, og i år handler de små billedbøger om køer og klima. Der bliver også fremstillet plakater om køer og klima, som værterne på Økodag kan hænge op på deres gårde.

"Jeg forventer ikke, at værterne skal holde foredrag for gæsterne om forholdet mellem malkekøer og klima, men vi vil gerne klæde dem på til at kunne give et svar, hvis forbrugerne har spørgsmål om, hvordan køerne påvirker klimaet," siger Birgitte Nygaard.

På Økodags hjemmeside er der en præsentation af hver værtsgård, og hvis de enkelte værtsgårde har taget særlige skridt til nedbringelse af CO2-udledningen, vil det fremgå af disse beskrivelser.

Flere artikler fra samme sektion

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud