Annonce

Annonce

Vær opmærksom på om det foder, du tildeler dine dyr, bliver udnyttet godt nok. Foto: Colourbox

Køernes energiudnyttelse bør være i fokus nu

KOMMENTAR: Lav energiudnyttelse hos malkekøer ses, når de kommer på stald i efteråret. Tjek derfor med jævne mellemrum om dine malkekøers energiudnyttelse er høj nok.

Af Ekstern skribent
16. november 2020, 11:30
Læsetid: 2 minutter

Af: Hans Lund, kvægrådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark

Det er ikke usædvanligt at se en lav energiudnyttelse hos malkekøerne, efter at de kommer på stald i efteråret. Men lad det ikke blive en sovepude.

Den lave energiudnyttelse kan for en kort overgangsperiode være svær at undgå. Det skyldes sandsynligvis, at køerne har tabt sig lidt under afgræsning, og derfor skal tage det tabte på igen, og at overgangen til vinterfodring som regel tager nogen tid.

Når det så er sagt, skal du være opmærksom på, om det foder, du tildeler dine dyr, bliver udnyttet godt nok. Dårlig udnyttelse er lig med økonomisk tab.

Samtidig kan dårlig udnyttelse af foderet være en belastning for dyrene, idet der kan være en utilstrækkelig omsætning i vommen. Og i værste fald sur vom, som medfører produktionstab og sygdom for koen.

Tjek derfor med jævne mellemrum om energiudnyttelsen er O.K. Og med O.K. mener jeg, at den skal være over 95 pct.

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter

Landbrugsorganisationer ser vidt forskelligt på regeringens klimaudspil

Regeringens skattereform mangler grøn vilje, mener Økologisk Landsforening. Omvendt er Landbrug & Fødevarer lettet over, at regeringen ikke indfører en bred CO2-afgift.

23-11-2020 6 minutter Klima,   Politik