Annonce

Annonce

Annonce

Peter Hermansen er projektleder for 'I gang for 1 miilion', og han er spændt på at se, hvilke kreative løsninger, som landbrugseleverne udvikler i løbet af efteråret. Foto: Jakob Brandt

Kom i gang for en million

I efteråret skal landbrugsskolernes afgangselever udvikle konceptet bag en landsbrugsvirksomhed, som kan realiseres for én million kr. I et erhverv, hvor det normalt koster et tocifret millionbeløb at etablere sig, kræver det kreative løsninger.

’I gang for 1 million’ bliver kickstartet med en inspirationsdag d. 8. september på Godsbanen i Aarhus, hvor blandt andre borgmester Jakob Bundsgaard (S) taler. 

Dette er udgangspunktet for et projekt, hvor landbrugsstuderende som et led i deres uddannelse skal udarbejde en forretningsplan for en landbrugs- eller fødevarevirksomhed med et budget på kun 1 mio. kr. De tre bedste idéer bliver belønnet med et legat på 10.000 kr.

Økologisk Landsforening, Nordea Fonden, Danish Agro, Promilleafgiftsfonden og Coop Crowdfunding samt fem landbrugsskoler arbejder sammen om projektet ’I gang for 1 million’.
Økologisk Landsforening, Nordea Fonden, Danish Agro, Promilleafgiftsfonden og Coop Crowdfunding samt fem landbrugsskoler arbejder sammen om projektet ’I gang for 1 million’.

»Hvis man vil være selvstændig landmand i dag, koster det mange millioner at etablere sig med egen bedrift. Vi håber på at åbne de studerendes øjne for, at der fremtidsmuligheder i landbruget udover store traditionelle produktioner. Målet er, at de unge vil se mulighederne i en bæredygtig idé eller serviceydelse,” siger Jens Peter Hermansen, projektleder for ’i gang for 1 million’ og økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Til kick off-arrangementet på Godsbanen kan de godt 90 agrarøkonomstuderende glæde sig til oplæg fra en række forskellige virksomheder og organisationer. Blandt andet fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, direktør i Birch & Birch Flemming Birch, landbrugschef i Nordea Peter Hausgaard, Nicolai Jæpelt, crowdfunding chef i COOP, og flere andre.

Efter stor positiv opmærksomhed, er det nu tredje år, at Økologisk Landsforening sammen med landbrugsskolerne afholder ’I gang for en million’.

De studerende skal udarbejde en virksomhedsidé fra start til slut, og når den til sidst afleveres til dommerne, skal den være klar til at kunne eksekveres. Deres færdige rapport skal indeholde 16 fastlagte punkter og sætter krav til de studerende om, at de tager højde for markedets strømninger samt tendenser i tiden.

Flere artikler fra samme sektion

Investorer skyder fire mio. kr. i Økoskabet

Iværksætter-par lander millioninvestering, som gør det nemmere for lokale økologer at levere grøntsager til borgerne i landets større byer.

04-03-2021 6 minutter Mere grønt,   Gårdbutikker & direkte salg

Grøntsager dyrket med plantebaseret gødning – det virker!

KRONIK: Resultater fra de tre første år i DoubleCropsædskiftet viser, at vi kan producere grøntsager gødsket alene med plantebaserede gødninger uden at gå på kompromis med jordens frugtbarhed – bæredygtig intensivering i praksis.

04-03-2021 4 minutter Kronik,   Forskning,   frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion

Nøglen til succes: Start med de nemme og hurtige afgrøder

Jes Hjort-Malmberg var nødt til lynhurtig at spore sig ind på, hvilke afgrøder han skulle dyrke, da han droppede jobbet som assurandør for at forfølge drømmen om at leve af et økologisk gartneri på kun 800 kvm

03-03-2021 9 minutter Serie: Økotopen