Annonce

Annonce

En landmand står med en tablet på marken

Landbrugsstyrelsen åbner for kontroller, der som udgangspunkt kan udføres af én kontrollør og landmanden, virksomheden eller lodsejeren. Foto: Colourbox

Landbrugsstyrelsen øger igen kontrollen

Efter at have sat det meste kontrolarbejde på standby under corona-pandemien åbner Landbrugsstyrelsen nu for at udføre flere kontroller.

Landbrugsstyrelsen begynder nu at gennemføre kontroller, som kan gøres på en måde, der overholder sundhedsmyndighedernes anvisninger.

På grund af corona-pandemien begyndte styrelsen i februar at udføre varslede kontroller, hvor landbrugere, virksomheden eller lodsejeren ikke skulle være til stede under kontrollen.

Nu åbnes der for kontroller, der som udgangspunkt kan udføres af én kontrollør og landmanden, virksomheden eller lodsejeren. Samtidig øges antallet af kontroller, oplyser Landbrugsstyrelsen.

Medarbejderne bliver instrueret og vejledt grundigt i, hvordan de overholder anbefalingerne og anvisningerne fra sundhedsmyndighederne, så smitterisikoen minimeres for både kontrollører, landmænd, virksomheder og lodsejere.

"For at holde gang i hjulene har vi været inde og vurdere, hvilke opgaver vi kan udføre uden at udsætte vores kunder eller vores medarbejdere for en risiko. Normalt udfører vi hver måned omkring 2.000 kontroller, prøvetagninger eller overvågninger, som er afgørende for, at landmanden, virksomhed eller lodsejeren kan få tilskud eller støtte. Derfor er det helt centralt, at vi kommer i gang med kontroller igen," siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Gitte Jensen-Fangel.

Kontrollerne vil så vidt muligt blive udført udendørs. Ved varslede kontroller kan landmanden, virksomheden eller lodsejeren aftale eventuelle forholdsregler med Landbrugsstyrelsen på forhånd. Ved uvarslede kontroller afbryder Landbrugsstyrelsen kontrollen ved sygdom på bopælen eller virksomheden.

"Vi begynder med dem, hvor vi kan overholde alle sundhedsmyndighedernes anvisninger, så de af vores kontroller, hvor der skal være mere end én kontrollør, venter vi med at sætte i gang. Det er vigtigt for os, at vores kunder er trygge ved situationen. Derfor har vi samlet gode råd og vores forholdsregler. Hvis landmanden eller lodsejeren er utryg, kan de altid – både ved varslede og uvarslede kontroller – bede om, at vi udfører kontrollen uden, at de er til stede," siger Gitte Jensen-Fangel.

Større kontroller, hvor der skal deltage flere kontrollører, vil først blive iværksat senere på året.

Flere artikler fra samme sektion

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud