Annonce

Annonce

Tilhørerer står på en mark, hvor en rådgiver fra LMO Økologi står og taler

Det er gratis at besøge Økotræf. Rådgivere fra ØkologiRådgivning Danmark og LMO Økologi viser rundt og holder oplæg, og man kan møde virksomheder og leverandører af udstyr, frø og andet i udstillingsområdet. Foto: LMO Økologi

Markrobotter kommer til Økotræf

Pressemeddelelse

Når ØkologiRådgivning Danmark og LMO Økologi åbner Økotræf 12. juni i Hammel, vil en række firmaer være tilstede med maskiner, udstyr og løsninger til økologisk planteavl.

Maskinforretninger, gødnings-, forædler- og grovvarefirmaer er klar på Højmark Gård, når Økotræf 2019 løber af stablen 12. juni. 

Robotteknologi og autostyring er blandt de temaer, man kan blive klogere på i udstillingsområdet. AgroIntelli, Geoteam og FarmTracking er tilstede med maskiner og udstyr til præcisionsdyrkning, og man kan se Farmdroids markrobot, som sår og renholder via gps-teknologi.

Om Farmdroid har fundet den teknologiske afløser til hakkejernet, kan man blive lidt klogere på ved Økotræf 2019. Ifølge Christian Warming, Farmdroid, er robotten udviklet til roer og raps og klar til markedet fra næste sæson.

Planterådgiver Kjeld Forsom, ØkologiRådgivning Danmark, glæder sig over, at robotudviklingen hos flere firmaer nu ser ud til at være så langt fremme, at de første er tæt på at kunne køre i marken.

"Fokus er i første omgang på ukrudtsbekæmpelsen i rækkeafgrøder, men præcisionsteknologien kan også udvikle økologien ved at gøre det nemmere at samdyrke forskellige afgrøder i samme mark," siger Kjeld Forsom, der pointerer, at det er helt afgørende for succes, at firmaerne får testet robotterne grundigt, inden de markedsføres.

240 sorter vintersæd

Han peger på foderroer som en højtydende afgrøde, økologer i langt højere grad kunne have glæde af, hvis der fandtes en solid ukrudtsløsning.

"Majs er udfordret af vejr og klimaforandringer. Roer er langt bedre tilpasset vores klima og kan også bedre modstå klimaudfordringerne," konstaterer Forsom.

Økotræf arrangeres af ØkologiRådgivning Danmark og LMO Økologi og finder sted 12. juni kl. 9.30 – 17.00 på Højmark Gård, Glæsborgvej 20, 8450 Hammel. 

Her driver Merethe og Lars Egelund Olsen knap 100 ha planteavl med fokus på økologisk konsumkorn til brød, gryn og malt samt frøavl. I år er der anlagt forsøg i marken, og besøgende på Økotræf kan derfor bese ikke mindre end 240 sorter af vintersæd, efterårssået vårhvede, forsøg med recirkulering af næringsstoffer og meget, meget mere.


Yderligere information

Peter Mejnertsen, afd.chef LMO Økologi, 2495 7486

Claus Østergaard, plantechef ØRD, 2045 7465

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Mangel på økologisk udsæd

Der er mangel på økologisk udsæd dette forår, og for flere arter er der udsolgt af økologisk såkorn. Det gælder bla. havre og vårbyg. På den baggrund har Landbrugsstyrelsen ændret klassifikationen for flere arter til ”Til bekræftelse” i OrganicXseeds (OXS).

22-03-2024 3 minutter

Ny metode til grødeskæring kan være til gavn for både miljø og landmænd

Gennem et stort forskningsprojekt lavet på 65 strækninger i fynske vandløb i samarbejde med 130 lodsejere, er det fundet en ny grødeskæringsmetode, der både er til gavn for miljøet og lodsejernes afvandingsinteresser.

21-03-2024 3 minutter

Sådan lagrer du kulstof og skaber en mere frugtbar jord

FAGLIGT TALT: Jorder, hvor man arbejder med at lagre kulstof, kommer ind i en positiv spiral, som gradvist gør dem mere robuste over for klimapåvirkninger og i stand til at afbøde virkningerne af ekstrem nedbør og tørke på planter.

14-03-2024 4 minutter Fagligt talt,   Jordfrugtbarhed,   ØkologiRådgivning Danmark