Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg

Under fjerdragten er det ikke altid, at alt er lige så idyllisk som på billeder fra hønsegården, og ifølge Økologisk Landsforening skal udfordringerne med brud på brystbenet hos æglæggende høns løses på tværs af hele branchen.

Minister deltager i branchemøde om bedre dyrevelfærd i ægproduktionen

Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse inviterer den samlede branche til møde om problematikken omkring frakturer på brystbenet æglæggende høner.

Det haster med at få løst udfordringerne omkring brud på brystbenene hos æglæggende høns. Ny forskning fra Københavns Universitet viser, at 85 procent af hønerne i landbruget går rundt med brud på brystbenet, fordi æglægningen presser deres kroppe indefra.

Ifølge Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse er det et problem, som hurtigst muligt skal løses på tværs af branchen, skriver de i en fælles pressemeddelelse.

Derfor inviterer de to organisationer hele branchen, repræsentanter fra Fødevareministeriet, forskere og fagfolk til branchemøde den 1. november, hvor også fødevareminister Rasmus Prehn (S) deltager.

”Grænsen er nået for de æglæggende høner, og det er uacceptabelt at have en produktion, hvor dyr får frakturer på deres krop,” lyder hovedbudskabet fra de to organisationer. 

Dyrevelfærd er et omdrejningspunkt i både Dyrenes Beskyttelse og Økologisk Landsforening, og de danner nu fælles front om at sikre, at der sker hurtigst muligt, så hønerne får et værdigt liv, og landmændene får mulighed for og vejledning i at agere bedst muligt.

Mødet holdes den 1. november i Aarhus, og hele branchen er inviteret sammen med Fødevareminister Rasmus Prehn. Der vil være oplæg og debat, samt bud på fremtidige løsninger.

”Vi kan naturligvis ikke byde vores dyr det her. I økologien skal der være en omsorg og det er bestemt ikke omsorg, at vores dyr får skader, fordi de bliver pressede. Derfor glæder det mig, at Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse går i front. Det er et fælles problem for hele branchen og det skal løses i fællesskab. Det nytter ikke noget, at vi læner os tilbage og venter på at blive klogere. Sammen er vi en del af løsningen.” siger Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening.

”Brud på brystbenet er så gennemgribende og så omfattende dårlig dyrevelfærd, at vi for at komme løsningerne nærmere må arbejde sammen fra minister til producent. Vi forventer, at vi sammen på mødet kan få grundigt overblik, få mulige løsninger på bordet og få slået fast, at vi skal handle hurtigt. Med den viden, som vi nu har, er det ikke rimeligt at skyde hønsene til hjørne med årelange forskningsprojekter” siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd