Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg

Annonce

GreenF-september.png
Hamp

Møllerup Gods efterspørger den type hamp, der dyrkes med frøhøst som formål. Den er lavere end fiberhamp og kan derfor høstes med mejetærsker. Foto: Karen Munk Nielsen

Møllerup Gods søger økologiske avlere af hamp

Efterspørgsel fra især det tyske marked får nu østjyske Møllerup Gods til at efterlyse økologiske landmænd, der vil dyrke hamp.

Møllerup Gods forventer i løbet af de kommende to-tre år at tidoble produktionen af økologisk hamp til industriformål. I dag producerer godset og tilknyttede avlere økologisk hamp på 400 ha. Dette areal forventes i år øget til 600 ha og yderligere til 3.000-4.000 ha de kommende år, oplyser direktør Henrik Rendbøl til LandbrugsAvisen.

"Vi oplever en voldsom øget efterspørgsel efter økologisk hamp lige nu og kan kun løfte opgaven, hvis vi øger vores areal med hamp markant. I dag har vi aftaler med avlere om 400 ha økologisk hamp - inkl. vores eget på Møllerup gods," siger Henrik Rendbøll og tilføjer:

"Vi leder efter nye avlere i hele landet - og det haster, da hampen skal sås nu til maj."

En aftale med Møllerup om produktion af økologisk hamp indebærer, at godset leverer udsæd og aftager høsten til verdensmarkedsprisen, der pt er 14 kr. pr. kg. renvare. Man sår og høster selv og skal kunne oplagre høsten indtil april.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg