Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg

Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg
En flok køer på græs

Man kan nu se i Internet Markkort (IMK), om man opfylder aktivitetskravet for grundbetaling på ens marker. Arkivfoto: Jakob Brandt

Nu åbner Landbrugsstyrelsen for sit trafiklys

FAGLIGT TALT: Nu kan du se dine marker i IMK med Landbrugsstyrelsens trafiklyssystem. Det betyder, at du kan følge med i, om vi vurderer, at aktivitetskravet for grundbetaling er opfyldt på dine marker.

Af: Søren Lykke-Jensen, kvægrådgiver, ØkologiRådgivning Danmark

Nu åbner Landbrugsstyrelsen for sit trafiklyssystem grøn, gul og rød, som er en kontrol af grundbetalingsordningen. Hold øje med om dine marker går fra gule til røde.

Brug også trafiklyset til at skærpe opmærksomheden på økologiske arealer med økologitilsagn og pleje af græsordningerne med grundbetaling. Kravet er skrappere end for grundbetalingen alene.

Modtager arealerne økologisk arealtilskud, er det f.eks. ikke nok at afpudse marken. Der skal tages mindst ét slæt, som du skal kunne dokumentere f.eks. via salgsbilag. Afgræsses marken udelukkende, er kravet, at mindst 50 pct. af græsset skal være under 40 cm. den 15. september.

For pleje af græs med afgræsning med grundbetaling, skal der have været dyr på arealet og mindst 50 pct. af græsset på marken skal være under 40 cm. Dog kan der være op til 500 m2 i pletter, som må være over 40 cm, men højst 10 pct. af det samlede areal på marken.

Her i første omgang kan du i IMK kortlaget se nogle af dine marker som gule. Det betyder ikke nødvendigvis, at krav til marken ikke er opfyldt. Landbrugsstyrelsen vil løbende justere ind efter det, som kommer fra satellitovervågningen.

Se mere om nyheden på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg