Annonce

Annonce

Kødkvæg på en mark

Er vejret og de øvrige forhold til det, skal kreaturer kunne gå ude når som helst på året. Foto: Irene Brandt

Nu skal vejret og ikke kalenderen bestemme, om dyr må gå ude

Det bliver nemmere at have kvæg ude året rundt, efter at fødevareministeren har sørget for, at kontrollen af udegående kreaturer bliver tilpasset.

Det skal ikke længere give sanktioner, hvis en landmand lader sine kreaturer gå ude en lun vinterdag. Fremover kan dyrene være ude, så længe de er robuste, og ejeren hurtigt kan flytte dem ind i en stald eller til en mark med læ og ly, hvis vejret bliver dårligt.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet, efter at fødevareminister Mogens Jensen (S) har forenklet vejledningen om udegående kreaturer i vintervejr. 

“Alle dyr skal beskyttes mod vind og vejr efter behov. Nu ændrer vi kontrollerne, så det først og fremmest handler om, hvordan dyrene har det, og om de hurtigt kan komme i læ, hvis vejret skifter,” siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen har udgivet en folder om udegående dyr om vinteren, og heri kan man læse, hvilke kreaturer der kan gå ude om vinteren uden læskur på egnede arealer, hvad der anses som vintervejr, og hvornår der er krav om læskur. Eksempelvis er flade marker uden læ og græsdække ikke egnede til dyrehold, når vejret bliver råt.

Flere artikler fra samme sektion

Plantebaseret firma søger danske producenter af grøntsager

Salget af økologiske måltidskasser hos Simple Feast er nu blevet så stort, at selskabet kan høste flere fordele ved at handle direkte med danske og svenske producenter af grøntsager.

21-02-2020 4 minutter Plantebaserede fødevarer

Ny regel om brug af ikke-økologisk N-gødning i 2020

FAGLIGT TALT: Alle økologer skal nu dokumentere et behov for N-gødning, når man bruger ikke-økologisk N-gødning. Loftet på de 50 kg udnyttet ikke-øko N pr. ha. falder væk i 2020.

18-02-2020 2 minutter Næringsstoffer,   Fagligt talt

Planteavl kan blive næste bølge for maskinstationer

Økologisk markdrift kræver nogle gange særlige løsninger, udstyr og større præcision. Maskinstationerne kan byde ind med løsninger, hvis flere økologer efterspørger dem.

14-02-2020 3 minutter Planteavl