Annonce

Annonce

Kødkvæg på en mark

Er vejret og de øvrige forhold til det, skal kreaturer kunne gå ude når som helst på året. Foto: Irene Brandt

Nu skal vejret og ikke kalenderen bestemme, om dyr må gå ude

Det bliver nemmere at have kvæg ude året rundt, efter at fødevareministeren har sørget for, at kontrollen af udegående kreaturer bliver tilpasset.

Det skal ikke længere give sanktioner, hvis en landmand lader sine kreaturer gå ude en lun vinterdag. Fremover kan dyrene være ude, så længe de er robuste, og ejeren hurtigt kan flytte dem ind i en stald eller til en mark med læ og ly, hvis vejret bliver dårligt.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet, efter at fødevareminister Mogens Jensen (S) har forenklet vejledningen om udegående kreaturer i vintervejr. 

“Alle dyr skal beskyttes mod vind og vejr efter behov. Nu ændrer vi kontrollerne, så det først og fremmest handler om, hvordan dyrene har det, og om de hurtigt kan komme i læ, hvis vejret skifter,” siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen har udgivet en folder om udegående dyr om vinteren, og heri kan man læse, hvilke kreaturer der kan gå ude om vinteren uden læskur på egnede arealer, hvad der anses som vintervejr, og hvornår der er krav om læskur. Eksempelvis er flade marker uden læ og græsdække ikke egnede til dyrehold, når vejret bliver råt.

Flere artikler fra samme sektion

Afklaring nærmer sig efter usikkerhed om aflivning af dyr på marken

KOMMENTAR: Der er udsigt til, at praksis med at aflive dyr på marken, inden de transporteres til slagteri, kan fortsætte.

15-10-2019 3 minutter ØkologireglerPolitik

Kløvergræsmarken til vinter

En stor del af dine græsmarker skal også være i topform som græsmarker næste år, derfor er det vigtigt, at de bliver trimmet her i efteråret.

11-10-2019 3 minutter Fagligt talt

Avlsmål for en økologisk malkeko er ikke lige om hjørnet

Der er brug for mere viden om de økonomiske værdier på de enkelte fedtsyrer, mener avlsforening, som endnu ikke er klar til at lade avlsmål for fedtsyresammensætningen vægte højere end for eksempel ydelsen.

10-10-2019 5 minutter Kvæg