To landmænd står og studerer en majsafgrøde

Okokataloget.dk har samlet informationer om, hvad der er tilladt og ikke tilladt i den økologiske planteproduktion. Modelfoto: Colourbox

Ny hjemmeside skal give økologer overblik

Hvad er lovligt og ikke lovligt i økologisk planteproduktion? Det besvarer en ny hjemmeside.

Agros Pro, AQ10, Cedomon, brændenælde, sennepspulver, Øgro, tang og kiserit? Hvad er lovligt, og hvad er ikke i økologisk planteproduktion? 

Er man i tvivl, kan man nu konsultere hjemmesiden Økokataloget, hvor alle oplysninger er samlet, så det er nemt at finde rundt i lovgivning og midler.

Det er SEGES Økologi, GartneriRådgivningen og Økologisk Landsforening, der har samlet informationerne med støtte fra Promilleafgiftsfonden for Frugtavlen og Gartneribruget.

Særligt de mange produkter til plantebeskyttelse har det indtil nu været svært at finde rundt i, da der ikke har været en samlet oversigt.

Kataloget består af links til dokumenter og eksterne hjemmesider og samler på den måde information, der tidligere var spredt til stor ulempe for avlerne.

Karen Munk Nielsen er kommunikationskonsulent i Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Vejen til mere miljø- og klimavenlige øko-grise

Den økologiske svineproduktion tilstræber at imødese grisenes behov, samtidig med at det arbejder på at reducere miljø- og klimabelastningen.

21-01-2019 4 minutter SvineproduktionForskning

Nyt katalog giver gartnere overblik

En ny hjemmeside viser gartnere, hvilke midler der må bruges i det økologiske jordbrug.

21-01-2019 1 minutter Frugt bær & grønt

Læg plan for forårsarbejdet nu

FAGLIGT TALT: Udnyt vintermånederne til at forberede dig på handlingerne i marken - både på ukrudtsstrategi og maskinkombination.

21-01-2019 2 minutter Fagligt talt