Annonce

Annonce

To landmænd står og studerer en majsafgrøde

Okokataloget.dk har samlet informationer om, hvad der er tilladt og ikke tilladt i den økologiske planteproduktion. Modelfoto: Colourbox

Ny hjemmeside skal give økologer overblik

Hvad er lovligt og ikke lovligt i økologisk planteproduktion? Det besvarer en ny hjemmeside.

Agros Pro, AQ10, Cedomon, brændenælde, sennepspulver, Øgro, tang og kiserit? Hvad er lovligt, og hvad er ikke i økologisk planteproduktion? 

Er man i tvivl, kan man nu konsultere hjemmesiden Økokataloget, hvor alle oplysninger er samlet, så det er nemt at finde rundt i lovgivning og midler.

Det er SEGES Økologi, GartneriRådgivningen og Økologisk Landsforening, der har samlet informationerne med støtte fra Promilleafgiftsfonden for Frugtavlen og Gartneribruget.

Særligt de mange produkter til plantebeskyttelse har det indtil nu været svært at finde rundt i, da der ikke har været en samlet oversigt.

Kataloget består af links til dokumenter og eksterne hjemmesider og samler på den måde information, der tidligere var spredt til stor ulempe for avlerne.

Flere artikler fra samme sektion

Mangel på økologisk udsæd

Der er mangel på økologisk udsæd dette forår, og for flere arter er der udsolgt af økologisk såkorn. Det gælder bla. havre og vårbyg. På den baggrund har Landbrugsstyrelsen ændret klassifikationen for flere arter til ”Til bekræftelse” i OrganicXseeds (OXS).

22-03-2024 3 minutter

Ny metode til grødeskæring kan være til gavn for både miljø og landmænd

Gennem et stort forskningsprojekt lavet på 65 strækninger i fynske vandløb i samarbejde med 130 lodsejere, er det fundet en ny grødeskæringsmetode, der både er til gavn for miljøet og lodsejernes afvandingsinteresser.

21-03-2024 3 minutter

Sådan lagrer du kulstof og skaber en mere frugtbar jord

FAGLIGT TALT: Jorder, hvor man arbejder med at lagre kulstof, kommer ind i en positiv spiral, som gradvist gør dem mere robuste over for klimapåvirkninger og i stand til at afbøde virkningerne af ekstrem nedbør og tørke på planter.

14-03-2024 4 minutter Fagligt talt,   Jordfrugtbarhed,   ØkologiRådgivning Danmark