Annonce

Annonce

Grise blandt træer

Ændringen vil øge værdien af lavskovsarealer både for landmanden, for biodiversiteten og for muligheden for at kombinere lavskovsproduktion med husdyrhold, hvor træbevoksningen skal yde læ, ly og skygge året rundt. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Ny regel baner vejen for flere træer i landbruget

Pressemeddelelse

En ændring i bekendtgørelse om grundbetaling betyder, at landmænd, der har husdyrhold i poppeltræer, nu også kan få grundbetaling, selvom der er op til 400 andre træer eller buske end poppel per hektar. Det bliver lettere at lave landbrugssystemer med træer, mener ØL.

Hos Økologisk Landsforening er der tydelige glæde over den ændring til bekendtgørelse og vejledning om grundbetaling, som netop er kommet.

“I sidste time lykkedes det at få skrevet ændringerne for lavskovsarealer ind. Det er noget vi har kæmpet for længe, og derfor er vi naturligvis glade for ændringen. Grise i poppeltræer og andre former for skovlandbrug er taget i anvendelse af landmænd med pioneerånd. Med de nye ændringer påskønner ministeriet disse landmænds initiativ og sender et signal om, at det er et system, der gerne må få større udbredelse, siger Sybille Kyed, landbrugspolitisk chef i Økologisk Landsforening.

Ændringen vil øge værdien af lavskovsarealer både for landmanden, for biodiversiteten og for muligheden for at kombinere lavskovsproduktion med husdyrhold, hvor træbevoksningen skal yde læ, ly og skygge året rundt. Det øgede plantetal vil også øge kulstofbindingen til gavn for klimaet, og der vil være et større kvælstofoptag, hvilket er væsentligt i kombination med husdyrhold.

“Ministeriet har med ændringen udvist stor vilje til at se på landbrugssystemet med nye øjne. En mark behøver ikke kun bestå af én kultur. I det robuste system kan marken være mere alsidig, det giver både en frugtbar jord, det levere på klimaet, til dyrevelfærden og skaber mulighed for mere biodiversitet,” siger Sybille Kyed.

Du kan se flere detaljer om ændringerne hos Landbrugsstyrelsen.

 

For yderligere kommentarer/oplysninger

Sybille Kyed, landbrugspolitisk chef, Økologisk Landsforening, 24 65 23 92

Joachim P. Kjeldsen, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 30 54 39 30, jkj@okologi.dk

Joachim Plaetner Kjeldsen er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Kyllingevelfærd koster

Produktionen på Gothenborg adskiller sig på flere markante områder fra den gængse økologiske kyllingeproduktion i Danmark.

25-06-2019 3 minutter Æg og fjerkræDyrevelfærd

Flere bud på god dyrevelfærd i fjerkræbranchen

Dyrevelfærd kan tolkes i mange retninger, afhængigt af hvilken synsvinkel man lægger i begrebet.

25-06-2019 5 minutter Æg og fjerkræDyrevelfærd

Sådan opfylder du bedst hønernes ønsker

Litteraturstudie kaster lys over, hvilke rammer der bedst fremmer høner og kyllingers trivsel i den økologiske produktion.

25-06-2019 5 minutter Æg og fjerkræDyrevelfærdForskning