Annonce

Annonce

Nyt foderkoncept kan være et mere klimavenligt alternativ til foder der er baseret på importeret sojaskrå.

Nyt dansk proteinbaseret kvægfoder er alternativ til importeret sojaprotein

Danish Agro har netop lanceret et nyt økologisk kvægfoderkoncept, hvor hovedingrediensen er danskproduceret protein.

Det nye økologiske kvægfoderkoncept, Logi Kvæg Beany, er nu på markedet. Foderet er produceret ud fra et nærhedsprincip, idet hestebønnerne samt korn, klid og ærter som udgangspunkt er rene danske råvarer. De øvrige proteinråvarer i foderkonceptet såsom rapsfrø, rapskager, solsikkekager og græsprodukter kan komme fra andre europæiske lande.

Sådan skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

”I Danish Agro arbejder vi aktivt med en række forskellige tiltag, hvis formål er at mindske miljøpåvirkningen fra den protein, som bruges i vores foderproduktion. Danskproduceret protein fungerer godt som hovedingrediens i det her foderkoncept”, fortæller direktør i Danish Agro, Henning Fogh.

Nyudviklede foderblandinger med dansk protein mindsker samtidig afhængigheden af import af protein til foderproduktionen. Sidste år importerede Danmark 1,6-1,7 mio. tons soja, hvoraf størstedelen bliver benyttet som proteinfoder i landsbrugetssektoren, skriver Miljø- og Fødevareministeriet på deres hjemmeside.

Danish Agro ser en række fordele ved at benytte dansk protein, og de håber, at økologerne vil tænke lokalt, når de handler foder.

”Med de nye blandinger tilbyder Danish Agro et stærkt alternativ til den økologiske sojaprotein, som har været vanskelig at skaffe i god kvalitet. Samtidig er det nye foderkoncept et naturligt resultat af det fokus, Danish Agro har på at anvende alternative proteinkilder”, forklarer Kent Mathiesen, markedschef for kvæg og økologi i Danish Agro.
Logi Kvæg Beany er udviklet som en serie af blandinger, så der kan findes en løsning til de fleste foderplaner, og serien dækker protein-niveauer fra 15 pct. til 28 pct. og en fedtprocent på 4-9 pct.

Råvarerne svinger i pris

Produktets pris afhænger af prisniveauet på de benyttede proteinkilderne. Især hestebønnen, som i de seneste måneder er steget i pris, udgør en betydelig del af flere af blandingerne.

Kent Mathiesen understreger i den forbindelse, at det ikke alene er prisen, som skal driver salget af produktet.

"Det handler lige så meget om at få noget foder, der kommer fra nærområdet, fremfor at bruge nogle varer, som kommer fra eksempelvis Kina” siger han.

Det er en holdning, som han tror, mange landmænd deler med ham.

Produktet bliver eksporteret til enkelte steder i det nordlige Tyskland, men der er på nuværende tidspunkt ingen planer om at eksportere det nye foder i større skala.

Flere artikler fra samme sektion

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud

Økologiens store lokomotiv bremser op

Det økologiske areal faldt i 2023, og det ses i den animalske produktion, hvor bl.a. mælkeproduktionen, som ellers har været økologiens store motor, faldt. Hos Arla arbejder man fortsat på at reducere øko-produktionen.

13-04-2024 5 minutter Statistikker,   Mejeri