Annonce

Annonce

Omlægningskonsulenter snakker med en svineproducent på en mark - omkring dem går grise

Økologisk Landsforening giver landmænd, der ønsker det, et omlægningstjek, hvor de kan vurdere mulighederne for at blive økologiske. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Øko-omlægningstjek til alle landmænd i Middelfart

Pressemeddelelse

I samarbejde med Økologisk Landsforening tilbyder Middelfart Kommune nu et gratis omlægningstjek til alle landmænd i kommunen.

Der er efterspørgsel på økologiske fødevarer og et ønske om at passe godt på vores drikkevand. Derfor vil Middelfart Kommune sammen med Økologisk Landsforening tilbyde landmænd, der ikke allerede er økologer, at få et gratis, uforpligtende omlægningstjek af deres bedrift.

- Forbrugerne vil have mere økologi, så for mange landmænd er der et økonomisk potentiale i at lægge om til økologi. Det vil vi gerne gøre opmærksom på. Også fordi flere økologiske bedrifter vil bidrage til at skåne grundvandet for pesticider og lignende. Så jeg håber, at mange lokale landmænd vil tage imod tilbuddet om et omlægningstjek, siger Morten Weiss-Pedersen (K), der er formand for Miljø- og Energiudvalget i Middelfart Kommune.

Omlægningstjek

  • Økologisk Landsforening har tilbudt omlægningstjek siden 2008.

  • Middelfart Kommune er grøn vækstkommune og arbejder målrettet for at fremme den grønne omstilling.

Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version.

- Det er et uforpligtende tilbud, der skal give landmanden et overblik over, hvad økologisk landbrug er. Vi får aflivet nogle myter, og det viser sig ofte, at mange kan få en god forretning ud af omlægning til økologi. Nogle går i gang med det samme, og andre har økologi med i tankerne fremadrettet. Samtidig er det en anledning til at afsøge muligheder, når landmanden planlægger bedriftens fremtid, siger Jens Peter Hermansen, økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Landmændene vil i løbet af de kommende dage modtage et brev i deres e-boks med tilbuddet. Der vil senere blive fulgt op med telefonisk kontakt.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Omlægning: Økologer ruster sig til selvforsyning

På få måneder har ØkologiRådgivning Danmark autoriseret 2.500 ha til økologisk drift. Med et øget areal kan økologer dyrke mere bælgsæd og gøre sig mere uafhængige af markedsprisen på protein

24-09-2020 2 minutter ØkologiRådgivning Danmark

Mikroplast kan hæmme livet i jorden

Et nyt studie viser, at forurening med mikroplast i jorden kan reducere mængden af orme og leddyr.

15-09-2020 2 minutter Miljø,   Forskning

Mange slags afgrøder giver mere liv i marken

En mosaik af forskellige afgrøder gavner insektlivet i marken og styrker dermed både bestøvning og nyttedyrenes bekæmpelse af skadedyr, konkluderer forskere.

14-09-2020 3 minutter Biodiversitet,   Natur,   Forskning,   Økologisk Landsforening