Annonce

Annonce

Annonce

Folk er samlet til et arrangement på en øko-gård

De fem undervisningspakker har fokus på såvel praksisnær viden ved bedriftsbesøg og temadage som undervisning i alt fra naturtiltag i landbruget til formelle regler, krav og kontrol samt faglige udfordringer i økologien. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

ØL tilbyder undervisningspakker til landbrugsskolerne

Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening tilbyder nu gratis øko-undervisningspakker til landets landbrugsskoler, som dækker grundforløb, hovedforløb og produktionsleder-trin i landbrugsuddannelsen.

Der er et generationsskifte-behov i dansk landbrug, og således også iblandt økologiske landmænd. Økologisk Landsforening har som et af sine indsatsområder at sætte fokus på næste generation af økologiske landmænd. 

Derfor tilbyder foreningen nu fem undervisningspakker til landbrugsskolerene om økologisk landbrug, som er målrettet henholdsvis grundforløb, hovedforløb samt produktionsledere.

”Vi ser, hvordan det økologiske landbrugsareal og antallet af økologiske bedrifter stiger og sammen med forbrugerne sætter rekord år for år. Mange af morgendagens landmænd vil blive økologer, og med tilbuddet her vil vi gerne hjælpe landbrugsskolerne med at klæde de studerende bedst på til den virkelighed, de snart står i som nyuddannede,” siger Jens Peter Hermansen, projektleder og økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

De fem undervisningspakker har fokus på praksisnær viden ved såvel bedriftsbesøg og temadage som undervisning i alt fra naturtiltag i landbruget til formelle regler, krav og kontrol samt faglige udfordringer i økologien.

Undervisningsforløbene udføres i et samarbejde mellem langbrugsfaglige konsulenter, skolerne og økologiske landmænd. Undervisningspakken er et led i ungeindsatsen i projektet ’Grønt generationsskifte’ finansieret af Promilleafgiftsfonden. Det er derfor gratis for skolerne.

Se de fem undervisningspakkers konkrete indhold.

For yderligere kommentarer/info

Jens Peter Hermansen, Økologikonsulent, Økologisk Landsforening, 61 97 49 10

Peder Bligaard, Landbrugschef, Økologisk Landsforening, 20 42 45 74

Joachim P. Kjeldsen, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 30 54 39 30

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Crowdfunding blev ingen genvej til øget vækst for selskab bag økologiske måltidskasser

Simple Feast dropper crowdfunding som middel til at sikre yderligere kapital til selskabets ambitiøse vækstplaner.

16-07-2021 2 minutter finansiering

Tyrekalve skal have en økologisk fremtid

Forskere ved Aarhus Universitet vil udvikle to koncepter for kalve- og ungdyrkød fra den økologiske mælkeproduktion. Koncepterne er baseret på græs, og det hele begynder med kalve, der får masser af mælk hos ammetanter.

16-07-2021 4 minutter

Designergødninger testes i marken

Nye teknologier gør det muligt at raffinere kløvergræs og designe økologiske gødninger med forskelligt indhold af næringsstoffer, bl.a. svovlsur ammoniak. Det kan være en vej til et mere klimavenligt økologisk landbrug.

16-07-2021 3 minutter Næringsstoffer,   Planteavl,   Forskning