Annonce

Annonce

Folk er samlet til et arrangement på en øko-gård

De fem undervisningspakker har fokus på såvel praksisnær viden ved bedriftsbesøg og temadage som undervisning i alt fra naturtiltag i landbruget til formelle regler, krav og kontrol samt faglige udfordringer i økologien. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

ØL tilbyder undervisningspakker til landbrugsskolerne

Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening tilbyder nu gratis øko-undervisningspakker til landets landbrugsskoler, som dækker grundforløb, hovedforløb og produktionsleder-trin i landbrugsuddannelsen.

Der er et generationsskifte-behov i dansk landbrug, og således også iblandt økologiske landmænd. Økologisk Landsforening har som et af sine indsatsområder at sætte fokus på næste generation af økologiske landmænd. 

Derfor tilbyder foreningen nu fem undervisningspakker til landbrugsskolerene om økologisk landbrug, som er målrettet henholdsvis grundforløb, hovedforløb samt produktionsledere.

”Vi ser, hvordan det økologiske landbrugsareal og antallet af økologiske bedrifter stiger og sammen med forbrugerne sætter rekord år for år. Mange af morgendagens landmænd vil blive økologer, og med tilbuddet her vil vi gerne hjælpe landbrugsskolerne med at klæde de studerende bedst på til den virkelighed, de snart står i som nyuddannede,” siger Jens Peter Hermansen, projektleder og økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

De fem undervisningspakker har fokus på praksisnær viden ved såvel bedriftsbesøg og temadage som undervisning i alt fra naturtiltag i landbruget til formelle regler, krav og kontrol samt faglige udfordringer i økologien.

Undervisningsforløbene udføres i et samarbejde mellem langbrugsfaglige konsulenter, skolerne og økologiske landmænd. Undervisningspakken er et led i ungeindsatsen i projektet ’Grønt generationsskifte’ finansieret af Promilleafgiftsfonden. Det er derfor gratis for skolerne.

Se de fem undervisningspakkers konkrete indhold.

For yderligere kommentarer/info

Jens Peter Hermansen, Økologikonsulent, Økologisk Landsforening, 61 97 49 10

Peder Bligaard, Landbrugschef, Økologisk Landsforening, 20 42 45 74

Joachim P. Kjeldsen, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 30 54 39 30

Joachim Plaetner Kjeldsen er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Når næste generation tager over

KRONIK: På gården Ellinglund ved Silkeborg driver Anne og Gert Glob Lassen en økologisk mælkeproduktion. Ægteparret trives med udfordringerne med at skabe optimale vilkår for mark og køer.

06-12-2019 4 minutter Kronik

Vil du se mine padde-faciliteter?

FAGLIGT TALT: I takt med at fokus på naturen på den enkelte bedrift er stigende, kan man sagtens forestille sig, at det bliver populært med score-replikker som ovenstående.

06-12-2019 3 minutter Fagligt taltKronik

Stor interesse for pløjefri økologi på kongres

En session om reduceret jordbearbejdning under økologiske forhold trak 200 tilhørere til.

06-12-2019 3 minutter Udbytte og jordbearbejdning