Annonce

Annonce

Folk er samlet til et arrangement på en øko-gård

De fem undervisningspakker har fokus på såvel praksisnær viden ved bedriftsbesøg og temadage som undervisning i alt fra naturtiltag i landbruget til formelle regler, krav og kontrol samt faglige udfordringer i økologien. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

ØL tilbyder undervisningspakker til landbrugsskolerne

Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening tilbyder nu gratis øko-undervisningspakker til landets landbrugsskoler, som dækker grundforløb, hovedforløb og produktionsleder-trin i landbrugsuddannelsen.

Der er et generationsskifte-behov i dansk landbrug, og således også iblandt økologiske landmænd. Økologisk Landsforening har som et af sine indsatsområder at sætte fokus på næste generation af økologiske landmænd. 

Derfor tilbyder foreningen nu fem undervisningspakker til landbrugsskolerene om økologisk landbrug, som er målrettet henholdsvis grundforløb, hovedforløb samt produktionsledere.

”Vi ser, hvordan det økologiske landbrugsareal og antallet af økologiske bedrifter stiger og sammen med forbrugerne sætter rekord år for år. Mange af morgendagens landmænd vil blive økologer, og med tilbuddet her vil vi gerne hjælpe landbrugsskolerne med at klæde de studerende bedst på til den virkelighed, de snart står i som nyuddannede,” siger Jens Peter Hermansen, projektleder og økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

De fem undervisningspakker har fokus på praksisnær viden ved såvel bedriftsbesøg og temadage som undervisning i alt fra naturtiltag i landbruget til formelle regler, krav og kontrol samt faglige udfordringer i økologien.

Undervisningsforløbene udføres i et samarbejde mellem langbrugsfaglige konsulenter, skolerne og økologiske landmænd. Undervisningspakken er et led i ungeindsatsen i projektet ’Grønt generationsskifte’ finansieret af Promilleafgiftsfonden. Det er derfor gratis for skolerne.

Se de fem undervisningspakkers konkrete indhold.

For yderligere kommentarer/info

Jens Peter Hermansen, Økologikonsulent, Økologisk Landsforening, 61 97 49 10

Peder Bligaard, Landbrugschef, Økologisk Landsforening, 20 42 45 74

Joachim P. Kjeldsen, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 30 54 39 30

Joachim Plaetner Kjeldsen er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Hestebønner forærer kvælstof til hvede

Stabile udbytter, større diversitet, og en massiv overførsel af kvælstof – det er nogle af fordelene ved at blande korn og bælgsæd i samme mark.

03-07-2020 3 minutter Biodiversitet,   Bæredygtighed,   Planteavl,   ØkologiRådgivning Danmark,   ØRD,   bælgsæd

Landmand advarer om risikoen ved at eje

LandboUngdom og Økologisk Landsforening samarbejder om inspirationsaftener, hvor medlemmer af LandboUngdom kan møde etablerede landmænd og blive inspireret til selv at starte en produktion.

02-07-2020 5 minutter Uddannelse,   Generationsskifte

Økologisk uddannelse er på konventionelle præmisser

På Kalø Økologisk Landbrugsskole er arbejdet med uddannelsesbekendtgørelsen for landbrugsskoler en daglig udfordring.

02-07-2020 3 minutter Uddannelse