Annonce

Annonce

Annonce

Økologisk Landsforening har tilbudt omlægningstjek siden 2008

Økologisk Landsforening har tilbudt omlægningstjek siden 2008. Økologisk Landsforening

ØL tilbyder gratis omlægningstjek til landmænd i 2019

Pressemeddelelse

Danskerne efterspørger økologi som aldrig før, og indenfor en række produktionsgrene er der fortsat akut behov for flere producenter af økologiske råvarer. Økologisk Landsforening glæder sig derfor over, at Fonden for Økologisk Landbrug har gjort det muligt at tilbyde konventionelle landmænd gratis økologiske omlægningstjek igen i 2019.

I de seneste par år har interessen for at lægge om til økologi hos de danske landmænd været rekordstor, men hvis produktionen skal følge med efterspørgslen, er der fortsat brug for flere økologiske varer inden for en række områder. 

Derfor glæder Økologisk Landsforening sig over, at Fonden for Økologisk Landbrug netop har bevilget midler, der gør det muligt at fortsætte tilbuddet om gratis øko-omlægningstjek til landmænd.

“Der er fortsat en meget stor efterspørgsel på økologiske omlægningstjek blandt landmænd. I Økologisk Landsforening har vi i år gennemført 170 tjek fordelt over hele landet og alle produktionsgrene. Især inden for planteavl er der fortsat behov for flere, nye økologiske producenter for at imødekomme den voksende efterspørgsel på økologiske varer på både det danske marked og eksportmarkederne,” siger Jens Peter Hermansen, økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Uforpligtende gennemgang af gården

Et økologisk omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningsmæssige potentiale i en økologisk version.

“Det er ganske uforpligtende, og det giver landmanden et bedre overblik over, hvad økologisk landbrug er for en størrelse, og om han eller hun kan se sig selv og sin bedrift i det. Vi får aflivet en myte eller to, og det viser sig ofte, at mange kan få en god forretning ud af omlægning til økologi. Driver man landbrug i naturfølsomme områder, er det ofte også lettere at få et økologiske landbrug uden pesticider og kunstgødning til at gå hånd i hånd med diverse miljøkrav,” siger Jens Peter Hermansen.

Økologisk Landsforening har tilbudt omlægningstjek siden 2008.

Økologiske landmænd, som ønsker at få gennemført et omlægningstjek på deres bedrift, kan kontakte Økologisk Landsforening på tlf. 61 97 49 10.

Line Skouboe er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Kalø præsenterer ti nye produktionsledere efter fire års tørke

Produktionslederuddannelsen på Kalø Økologisk Landbrugsskole har fået en ny indpakning, og for første gang i fire år har der været tilmeldinger nok til at gennemføre et hold.

03-04-2020 4 minutter Uddannelse

Landmænd går sammen i grupper for at styrke dyrevelfærden

To dyrevelfærdsprojekter i Økologisk Landsforening giver deltagerne mulighed for at dele succeser og fiaskoer med hinanden.

02-04-2020 5 minutter Kvæg,   Dyrevelfærd

Dansk Økojord har købt sin syvende gård

Efter nyt opkøb disponerer Danmarks Økologiske Jordbrugsfond over mere end 430 ha fordelt på syv landbrug, og flere opkøb er på vej

02-04-2020 3 minutter Omlægning,   Svineproduktion