Annonce

Annonce

Køer står imellem træer

Vand og skygge hjælper køerne i sommervarmen. Foto: Mads Helms

Pas på dyrene i varmen

FAGLIGT TALT: Ligesom varmen påvirker os mennesker, så har dyrene det også svært i varmen. Det kræver ekstra væske, når kroppen skal skille sig af med den overskydende varme.

Af Ekstern skribent
13. august 2020, 12:58
Læsetid: 1 minutter

Af: Hans Lund, kvægrådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark

Malkekøer kan under varme og tørre forhold drikke op til 200 liter vand om dagen. Det stiller store krav til vandkarrene, både i stald og mark. Tjek om der altid er frisk vand til rådighed til alle dyr. 

Af hensyn til dyrene kan det være rigtig godt at vende om på dag og nat, således at de er på stald om dagen, hvor der er allervarmest, og på græs om natten. 

Mange stalde er koldere end at være ude i solen midt på dagen. Det vil ligeledes øge græsoptagelsen at afgræsse aften og tidlig morgen i forhold til, at de går ude i den varme sol midt på dagen.

Skygge er næsten lige så vigtigt som vand. Har du ikke mulighed for at vende om på dag og nat, så sørg for at køerne i den varmeste tid har marker med god skygge.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning