Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

En lille indsats kan redde mange lam. Et af rådene lyder, at man bør begynde med skårlægningen i midten af marken og derefter arbejde mod kanten - på den måde presses vildtet ud af marken, i stedet for at de trykker sig. Foto: Colourbox

Pas på dyreungerne ved skårlægning - få her tip til at redde dem

FAGLIGT TALT: Der er på nuværende tidspunkt født mange rålam og harekillinger, som kan ligge i græsmarkerne, særligt på marker, der støder op til naturområder. En lille indsats kan redde mange.

Af Ekstern skribent
28. maj 2021, 16:16
Læsetid: 2 minutter

Af: Mads Juul, planterådgiver, ØkologiRådgivning Danmark

Tiden for første slæt nærmer sig, og mange vil nok køre, så snart vejret tillader det igen. Samtidig er der på nuværende tidspunkt født mange rålam og harekillinger, og råen og haren ynder at lægge de små i græsmarkerne, særligt i marker, der støder op til naturområder som skove, krat og hegn.

Hvert år går der desværre mange lam og harekillinger til i forbindelse med skårlægningen, og det kan aldrig helt undgås, men en lille indsats kan redde mange lam.

Du kan sætte pinde med sække op dagen inden skårlægning, brug gerne træpinde og papirposer, så sker der ingen skade, hvis du skulle glemme at få én ind, før skårlæggeren kommer.

Gå en tur med hunden i marken inden skårlægning eller kontakt eventuelt lokale jægere eller jagtforeningen - de er som regel meget villige til at hjælpe.

Begynd med skårlægningen i midten af marken og arbejd derefter mod kanten, på den måde presses vildtet ud af marken i stedet for, at de trykker sig.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik