Annonce

Annonce

Æg på samlebånd

Midt- og Vestjyllands Politi går ikke videre med sagen mod fire ægproducenter, da der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart.

Politikreds dropper sag mod ægproducenter

De mange brystbensbrud hos høner fik sidste år Veganerpartiet til at politianmelde producenterne i de enkelte politikredse. Nu har den første politikreds så truffet en beslutning i sagen.

De mange brystbensbrud hos æglæggende høner fik i november Veganerpartiet til at melde ægproducenterne til politiet i de politikredse, hvor producenterne hører hjemme.

Nu har Midt- og Vestjyllands Politi som den første kreds vurderet sagerne mod fire lokale landmænd og stoppet efterforskningen. Det skriver politiken.dk.

Politiets begrundelse er, at der 'ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart', og den henviser til Fødevarestyrelsen, der har lavet en veterinærfaglig vurdering.

Styrelsen vurderer, at bruddene udgør et væsentligt dyrevelfærdsproblem, men at den enkelte producent ikke kan identificere høner med brud, da deres adfærd virker normal, og ikke kan pålægges ansvar for at påføre lidelserne med vilje. Samtidig nævner den, at branchen arbejder på at finde en løsning.

Veganerpartiet overvejer nu, om man vil påkære afgørelsen til statsadvokaten. Partiets politiske ordfører, Michael Monberg, mener ifølge politiken.dk, at der i svaret tages hensyn til producenterne frem for dyrene, og partiet er også uenigt i, at landmændene ikke gør noget aktivt for at påføre dyrene smerte, idet problemet har været kendt i længere tid.

Flere artikler fra samme sektion

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima

Banebrydende studie: Verdens brug af kemikalier presser kloden langt over dens grænse

I 2009 definerede forskere ni planetære grænser, som er afgørende for klodens stabilitet. En af dem går på brugen af kemikalier, men intet studie har kortlagt, hvor meget de belaster kloden. Før nu.

18-01-2022 6 minutter Forskning,   Bæredygtighed,   Pesticider,   Recirkulering