Annonce

Annonce

Annonce

En pengestabel af 20'ere

Den manglende økologistøtte kan alt andet lige ses på kassekreditten og udfordrer mange steder likviditetsbudgettet for 2020. Foto: Colourbox

Rådgiver: Vær offensiv over for dit pengeinstitut

Mange økologiske landmænd mangler fortsat deres økologitilskud for 2019. Det udfordrer kassekreditten og budgetterne.

Det går trægt med at få økologitilskuddet fra sidste år udbetalt. Nogle fik det i december, men mange sager hober sig op i Landbrugsstyrelsen og sætter økologiske landmænd under unødigt økonomisk pres. 

Den manglende økologistøtte kan alt andet lige ses på kassekreditten og udfordrer mange steder likviditetsbudgettet for 2020.

I sådan en situation er det vigtigt at være aktiv og offensiv i forhold til sit pengeinstitut, lyder rådet fra Sagros økonomirådgiver Søren Elnegaard på ØkologiRådgivning Danmarks rådgiverblog.

“Vær i dialog. Meld ind til pengeinstituttet, hvordan det forholder sig, og hvad forklaringen på et forhøjet træk på kassekreditten er. Hvis ikke landmanden orienterer om det, ved pengeinstituttet som udgangspunkt ikke, hvad grunden er, men konstaterer blot overtrækket på deres alarm-lister,” forklarer Søren Elnegaard.

Flere artikler fra samme sektion

Kalø præsenterer ti nye produktionsledere efter fire års tørke

Produktionslederuddannelsen på Kalø Økologisk Landbrugsskole har fået en ny indpakning, og for første gang i fire år har der været tilmeldinger nok til at gennemføre et hold.

03-04-2020 4 minutter Uddannelse

Landmænd går sammen i grupper for at styrke dyrevelfærden

To dyrevelfærdsprojekter i Økologisk Landsforening giver deltagerne mulighed for at dele succeser og fiaskoer med hinanden.

02-04-2020 5 minutter Kvæg,   Dyrevelfærd

Dansk Økojord har købt sin syvende gård

Efter nyt opkøb disponerer Danmarks Økologiske Jordbrugsfond over mere end 430 ha fordelt på syv landbrug, og flere opkøb er på vej

02-04-2020 3 minutter Omlægning,   Svineproduktion