Annonce

Annonce

En pengestabel af 20'ere

Den manglende økologistøtte kan alt andet lige ses på kassekreditten og udfordrer mange steder likviditetsbudgettet for 2020. Foto: Colourbox

Rådgiver: Vær offensiv over for dit pengeinstitut

Mange økologiske landmænd mangler fortsat deres økologitilskud for 2019. Det udfordrer kassekreditten og budgetterne.

Det går trægt med at få økologitilskuddet fra sidste år udbetalt. Nogle fik det i december, men mange sager hober sig op i Landbrugsstyrelsen og sætter økologiske landmænd under unødigt økonomisk pres. 

Den manglende økologistøtte kan alt andet lige ses på kassekreditten og udfordrer mange steder likviditetsbudgettet for 2020.

I sådan en situation er det vigtigt at være aktiv og offensiv i forhold til sit pengeinstitut, lyder rådet fra Sagros økonomirådgiver Søren Elnegaard på ØkologiRådgivning Danmarks rådgiverblog.

“Vær i dialog. Meld ind til pengeinstituttet, hvordan det forholder sig, og hvad forklaringen på et forhøjet træk på kassekreditten er. Hvis ikke landmanden orienterer om det, ved pengeinstituttet som udgangspunkt ikke, hvad grunden er, men konstaterer blot overtrækket på deres alarm-lister,” forklarer Søren Elnegaard.

Flere artikler fra samme sektion

Opmærksomhed på køernes sundhed skaber resultater

Et projekt hjælper landmændene med at finde nye veje til sundhed i besætningen. En deltager i projektet har nedbragt dødeligheden blandt sine køer markant.

28-09-2020 4 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg

Mælkeproducent fortryder, at han ikke lod kalven gå med sin mor eller en ammetante

Da Gert og Anne Glob Lassen for over 20 år siden etablerede sig som mælkeproducenter på Ellinglund nord for Silkeborg, overtalte rådgiverne dem til at droppe deres ønske om at lade ammetanter passe kalvene, til de var fravænnet.

28-09-2020 3 minutter Dyrevelfærd,   Mejeri,   Kvæg

Landmanden behøver ikke en højere afregning for Ad Libitum-mælken

Thise Mejeri har ikke regnet på forretningen bag Ad Libitum-mælken, men samlet vurderer Poul Pedersen, at der er tale om en god forretning for mejeriet.

28-09-2020 3 minutter Kvæg,   Dyrevelfærd