Annonce

Annonce

En landmand står med en tablet på marken

Landbrugsstyrelsens medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, skal arbejde hjemmefra de kommende to uger, men det vil stadig være muligt for landmænd og konsulenter at kontakte styrelsens kundecenter. Foto: Colourbox

Sådan påvirker corona Landbrugsstyrelsen

Flere medarbejdere i Landbrugsstyrelsen sendes hjem, men ansøgningsrunden kører fortsat, og kundecentret holder åbent.

Landbrugsstyrelsen fastholder en række aktiviteter, men styrelsen vil dog køre på nedsat blus de kommende uger på grund af coronavirus. 

Medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, skal arbejde hjemmefra de kommende to uger, men det vil stadig være muligt for landmænd og konsulenter at kontakte styrelsens kundecenter. 

Desuden vil der være medarbejdere til at udstede plantesundhedscertifikater til eksport, behandle import- og eksportlicenser og foretage importkontrol af for eksempel frugt, grønt, planter og frø i lufthavnene og i havne, samt ved de virksomheder der har behov for forskudt importkontrol.

Landbrugsstyrelsen

Plantesundhedsområdet: Der vil stadig blive foretaget importkontrol i lufthavne, på havne samt i virksomheder, ligesom der stadig udstedes plantesundhedscertifikater til eksport. Virksomheder og private skal gøre, som de plejer.

Import- og eksportlicenser for eksempelvis mejeripridukter, ris, fjerkræ og oksekød: Det er stadig muligt at få udstedt import- og eksportlicenser for eksempelvis mejeriprodukter, ris, fjerkræ og oksekød. Virksomheder og private skal gøre, som de plejer.

Kundecenter: Det er stadig muligt at ringe til Landbrugsstyrelsens kundecenter mandag til torsdag fra 9-16 og fredag fra 9-15. I de kommende to uger kører Landbrugsstyrelsens kundecenter med mindre bemanding, så der kan forekomme ekstra ventetid.

Fysiske kontroller: I de kommende to uger vil der ikke blive udført øvrige fysiske kontroller. Landbrugsstyrelsen kontakter de kunder, som har en varslet kontrol i perioden.

"Vi har besluttet, at vi er nødt til at holde nogle linjer åbne, selvom det kommer til at køre på mindre blus end normalt. Lige nu kører vores store ansøgningsrunden, hvor mange tusinde landmænd søger om tilskud. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at landmænd og konsulenter fortsat kan søge – også hvis det bliver hjemmefra. Derfor kan man fortsat ringe til vores kundecenter, ligesom vi har it-folk på arbejde, som kan rette eventuelle fejl i systemet. Vi ved, at det bliver udfordrende for både os og landbrugskonsulenterne, som sidder og arbejder i nogle af vores tunge systemer. Vi vil holde en tæt dialog med erhvervet i de kommende to uger," siger direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen i en pressemeddelelse.

Lige nu er ansøgningsrunden til fem af Landbrugsstyrelsens største støtteordninger åben. I alt kan cirka 40.000 landmænd søge om seks mia. støttekroner.

Fra torsdag og foreløbigt to uger frem vil styrelsen ikke udføre fysiske kontroller på bedrifter, hvilket betyder, at sagsbehandlingen ryger ned i tempo, og nogle ordninger kan blive ramt af det.

Flere artikler fra samme sektion

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima

Banebrydende studie: Verdens brug af kemikalier presser kloden langt over dens grænse

I 2009 definerede forskere ni planetære grænser, som er afgørende for klodens stabilitet. En af dem går på brugen af kemikalier, men intet studie har kortlagt, hvor meget de belaster kloden. Før nu.

18-01-2022 6 minutter Forskning,   Bæredygtighed,   Pesticider,   Recirkulering