Annonce

Annonce

En mark med vinterraps - i baggrunden ses vindmøller

Hvis der sås sent, så bør der vælges en sort som vokser kraftigt og hurtigt til, som f.eks. hybridsorter. Foto: Irene Brandt

Såning af vinterrapsen bør snart afsluttes

FAGLIGT TALT: Vinterraps bør sås i perioden 10.-20. august, så derfor er det ved at være sidste udkald for såningen.

Af Ekstern skribent
25. august 2020, 15:42
Læsetid: 1 minutter

Af: Niels-Kristian Knudsen, ØkologiRådgivning Danmark

Vinterrapsen bør sås i det korte vindue mellem 10. og 20. august, hvilket er nødvendigt for at rapsen kan etablere sig tilstrækkeligt inden vinter. I den sydlige del af landet kan såningen trækkes lidt og i den nordlige del af landet, bør såningen være afsluttet. 

Hvis man er i tvivl, så kan graddageberegneren på landbrugsinfo.dk være et hjælpeværktøj, hvor målet er min. 500 graddage inden vinteren. Herinde kan man indtaste sit postnr.

Graddage beregnes ud fra observeret vejr til dato, seks-døgns prognosen og derefter normalvejr baseret på perioden 1961-1990.

Der har været store forskelle på, hvad udbyttetabet er ved at udsætte såningen. Som gennemsnit af fem års landsforsøg, har der været et udbyttetab på 4,6 hkg ved at udsætte såningen to uger fra ultimo august til primo september. Hvis der sås sent, så bør der vælges en sort som vokser kraftigt og hurtigt til, som f.eks. hybridsorter.

Du kan finde graddageberegneren her

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning