Annonce

Annonce

Køer på græs

Hvis landmænd i fremtiden vil skaffe finansiering, er de nødt til at kunne dokumentere, at de arbejder med bæredygtighed på bedriften, lyder det fra Seges. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Seges: Bæredygtighed er afgørende for landmænds fremtidige økonomi

Landmænd kan glemme alt om at sikre sig finansielle midler i fremtiden, hvis de ikke sikrer, at bæredygtighed er en væsentlig del af driften.

Fremtidens landmænd er nødt til at drive deres bedrift bæredygtigt, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at skaffe finansiering til investeringer eller lån.

Så klart lyder budskabet fra Kenneth Kjeldgaard, der er specialkonsulent i fondsmæglerselskabet Seges Finans & Formue, til AgriWatch.

“Den bæredygtige agenda bliver helt afgørende for fremtidens finansiering i landbrug. Forbrugere efterspørger bæredygtighed i langt højere grad, og den kvalitet skal danske landmænd kunne levere. Derfor vil nye investorer og långivere kræve bæredygtighed, hvis de skal stille deres penge til rådighed,” siger han til mediet.

Han tilføjer, at der imidlertid er en vis forsigtighed på det finansielle marked lige nu, fordi der på tværs af landene mangler retningslinjer for, hvordan bæredygtighed defineres og dokumenteres. Investorerne er derfor tilbageholdende med at tage risici, da de afventer mulige fællesregler.

Kenneth Kjeldgaard peger i øvrigt på, at nye finansieringsmodeller som forpagtning, deleøkonomi og crowdfunding bliver væsentlige faktorer i landbrugets fremtidige økonomi. Derfor er det vigtigt, at landmænd bliver gode til at promovere deres landbrug med et bæredygtigt budskab online.

Flere artikler fra samme sektion

Solskinsbonde lagrer kulstof i stor stil

Mens oksekødproduktionen dagligt må stå for skud i klimadebatten, går Hereford-kreaturerne på Eskelyst i Vejle stille og roligt rundt på deres græsgange, der binder flere klimagasser, end kreaturerne udleder.

28-02-2020 5 minutter Kødproduktion,   Miljø

Der skal flere økologiske læggekartofler i jorden

Landbrugsstyrelsen strammer op om økologiske læggekartofler. Det skal være sværere at få dispensation til at bruge ikke-økologiske læggekartofler fra 2021

27-02-2020 3 minutter Økologiregler,   kartofler

Plantebaseret firma søger danske producenter af grøntsager

Salget af økologiske måltidskasser hos Simple Feast er nu blevet så stort, at selskabet kan høste flere fordele ved at handle direkte med danske og svenske producenter af grøntsager.

21-02-2020 4 minutter Plantebaserede fødevarer