Annonce

Annonce

Køer på græs

Hvis landmænd i fremtiden vil skaffe finansiering, er de nødt til at kunne dokumentere, at de arbejder med bæredygtighed på bedriften, lyder det fra Seges. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Seges: Bæredygtighed er afgørende for landmænds fremtidige økonomi

Landmænd kan glemme alt om at sikre sig finansielle midler i fremtiden, hvis de ikke sikrer, at bæredygtighed er en væsentlig del af driften.

Fremtidens landmænd er nødt til at drive deres bedrift bæredygtigt, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at skaffe finansiering til investeringer eller lån.

Så klart lyder budskabet fra Kenneth Kjeldgaard, der er specialkonsulent i fondsmæglerselskabet Seges Finans & Formue, til AgriWatch.

“Den bæredygtige agenda bliver helt afgørende for fremtidens finansiering i landbrug. Forbrugere efterspørger bæredygtighed i langt højere grad, og den kvalitet skal danske landmænd kunne levere. Derfor vil nye investorer og långivere kræve bæredygtighed, hvis de skal stille deres penge til rådighed,” siger han til mediet.

Han tilføjer, at der imidlertid er en vis forsigtighed på det finansielle marked lige nu, fordi der på tværs af landene mangler retningslinjer for, hvordan bæredygtighed defineres og dokumenteres. Investorerne er derfor tilbageholdende med at tage risici, da de afventer mulige fællesregler.

Kenneth Kjeldgaard peger i øvrigt på, at nye finansieringsmodeller som forpagtning, deleøkonomi og crowdfunding bliver væsentlige faktorer i landbrugets fremtidige økonomi. Derfor er det vigtigt, at landmænd bliver gode til at promovere deres landbrug med et bæredygtigt budskab online.

Flere artikler fra samme sektion

Hestebønner forærer kvælstof til hvede

Stabile udbytter, større diversitet, og en massiv overførsel af kvælstof – det er nogle af fordelene ved at blande korn og bælgsæd i samme mark.

03-07-2020 3 minutter Biodiversitet,   Bæredygtighed,   Planteavl,   ØkologiRådgivning Danmark,   ØRD,   bælgsæd

Landmand advarer om risikoen ved at eje

LandboUngdom og Økologisk Landsforening samarbejder om inspirationsaftener, hvor medlemmer af LandboUngdom kan møde etablerede landmænd og blive inspireret til selv at starte en produktion.

02-07-2020 5 minutter Uddannelse,   Generationsskifte

Økologisk uddannelse er på konventionelle præmisser

På Kalø Økologisk Landbrugsskole er arbejdet med uddannelsesbekendtgørelsen for landbrugsskoler en daglig udfordring.

02-07-2020 3 minutter Uddannelse