Annonce

Annonce

Køer på græs

Hvis landmænd i fremtiden vil skaffe finansiering, er de nødt til at kunne dokumentere, at de arbejder med bæredygtighed på bedriften, lyder det fra Seges. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Seges: Bæredygtighed er afgørende for landmænds fremtidige økonomi

Landmænd kan glemme alt om at sikre sig finansielle midler i fremtiden, hvis de ikke sikrer, at bæredygtighed er en væsentlig del af driften.

Fremtidens landmænd er nødt til at drive deres bedrift bæredygtigt, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at skaffe finansiering til investeringer eller lån.

Så klart lyder budskabet fra Kenneth Kjeldgaard, der er specialkonsulent i fondsmæglerselskabet Seges Finans & Formue, til AgriWatch.

"Den bæredygtige agenda bliver helt afgørende for fremtidens finansiering i landbrug. Forbrugere efterspørger bæredygtighed i langt højere grad, og den kvalitet skal danske landmænd kunne levere. Derfor vil nye investorer og långivere kræve bæredygtighed, hvis de skal stille deres penge til rådighed," siger han til mediet.

Han tilføjer, at der imidlertid er en vis forsigtighed på det finansielle marked lige nu, fordi der på tværs af landene mangler retningslinjer for, hvordan bæredygtighed defineres og dokumenteres. Investorerne er derfor tilbageholdende med at tage risici, da de afventer mulige fællesregler.

Kenneth Kjeldgaard peger i øvrigt på, at nye finansieringsmodeller som forpagtning, deleøkonomi og crowdfunding bliver væsentlige faktorer i landbrugets fremtidige økonomi. Derfor er det vigtigt, at landmænd bliver gode til at promovere deres landbrug med et bæredygtigt budskab online.

Flere artikler fra samme sektion

Arla hæver sine klimaambitioner

Arla fordobler klimamålsætningen på to af tre områder for at leve op til de videnskabelige anbefalinger, der viser, hvordan man kan opfylde Paris-aftalen.

18-01-2022 4 minutter Klima,   Mejeri

Fremtidsforsker aner forbrugsfestens endeligt: »Behøver man virkelig at kunne vælge mellem 25 forskellige slags flåede tomater?«

En fremtidsforsker ser klare tegn på, at forbrugsfesten er ved at være ovre for en stor del af befolkningen; mange vil leve mere bæredygtigt. En professor savner dog konkrete beviser på, at det går den vej - men hun håber det.

18-01-2022 14 minutter Bæredygtighed,   Forbrug

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

17-01-2022 5 minutter Eksport