Annonce

Annonce

Du får en højere kapacitet på mejetærskeren og en renere høste vare i tanken, når afgrøden har været skårlagt to-fem dage.

Skårlæg korn nu og få en bekvem høst

FAGLIGT TALT: Hvis der er kraftigt ukrudt, kraftigt udlæg eller efterafgrøder i afgrøden bliver tærskningen væsentligt nemmere, hvis afgrøden er skårlagt først.

Af: Michael Tersbøl, planteavlsrådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark 

En varm og tør periode er foran os den næste uges tid. Det giver mulighed for at fremme høsten ved at skårlægge afgrøden før tærskning.

Du får en højere kapacitet på mejetærskeren og en renere høste vare i tanken, når afgrøden har været skårlagt to-fem dage. Med den aktuelle vejrudsigt kan afgrøden også nå at tørre væsentligt, hvis den ligger fem dage eller mere på skår i det varme sommervejr.

Hvis dit korn har over 25 pct. vand, er der risiko for, at det ikke er helt lagertørt, når du tærsker fem dage efter skårlægning, så du skal have tørringsmulighed i baghånden evt. via en aftale med foderstoffirmaet. Er kornet under 25 pct. vand i dag, er der en chance for, at det kan tørre helt ned, men det kræver selvfølgelig, at der ikke kommer uforudsete regn- og tordenbyger i mellemtiden.

Læs mere om skårlægning af korn for at få en tidligere høst og stærkere efterafgrøder på nedenstående links:

Temaside hos Økologisk Landsforening

Artikel, Jysk Økologi 2015

Aktuel artikel i Mark+

Flere artikler fra samme sektion

Mikroplast kan hæmme livet i jorden

Et nyt studie viser, at forurening med mikroplast i jorden kan reducere mængden af orme og leddyr.

15-09-2020 2 minutter Miljø,   Forskning

Mange slags afgrøder giver mere liv i marken

En mosaik af forskellige afgrøder gavner insektlivet i marken og styrker dermed både bestøvning og nyttedyrenes bekæmpelse af skadedyr, konkluderer forskere.

14-09-2020 3 minutter Biodiversitet,   Natur,   Forskning,   Økologisk Landsforening

Blomster bekæmper skadedyr

Blomsterstriber øger den biologiske bekæmpelse af skadedyr i marken med 16 pct. og giver bedre bestøvning af afgrøderne, konkluderer nyt studie.

14-09-2020 3 minutter Natur,   Forskning,   Økologisk Landsforening