Annonce

Annonce

Det er nok de færreste økologikonsulenter, som i øjeblikket oplever, at tilskudskronerne ligefrem vælter ud af skærmen, når de benytter Landbrugsstyrelsens Tast Selv-service, men der bliver arbejdet på højtryk for at skabe et mere stabilt it-system, oplyser styrelsen. Foto: Colourbox

Landbrugsstyrelsen: Vi arbejder på at gøre it-systemet mere stabilt

Landbrugsstyrelsen forstår kritikken af Tast Selv-systemet, men opfordrer landmændene og konsulenterne til at have forståelse for, at det tager lidt længere tid at løse it-problemerne under corona-krisen.

Landbrugskonsulenternes tålmodighed med Landbrugsstyrelsens Tast Selv-service er temmelig tyndslidt i øjeblikket. De seneste dage har flere konsulenter luftet deres frustrationer over, at den it-platform, som de skal bruge, når de søger støtte til landmændene, har været nede i længere perioder.

Louise Piester, vicedirektør i Landbrugsstyrelsen, erkender, at situationen ikke er tilfredsstillende, men hun oplyser, at der bliver arbejdet på at skabe et mere stabilt it-system. 

Indtil fejlene er helt elimineret, håber hun, at branchen har forståelse for, at styrelsen i øjeblikket er ekstra udfordret af corona-krisen, da de folk, som skal løse problemerne, arbejder hjemmefra.

”Vi arbejder hele tiden for at gøre vores it-systemer endnu bedre og mere stabile. Til ansøgningsrunden i år har vi blandt andet ekstra serverkapacitet og afskaffet ’først-til-mølle’, så konsulenterne og landmænd kunne søge over hele ansøgningsperioden,” siger Louise Piester.

Hun oplyser, at det i den første halvanden måned af ansøgningsrunden kun var lidt over 17 timer, hvor det ikke var muligt at tilgå ansøgningsskemaet.

”Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at vi ikke har kunnet fortsætte de gode takter i den her uge, men jeg vil gerne forsikre om, at vi har fuldt fokus på at sikre så stabilt et it-system som muligt. Jeg forstår godt, at konsulenter og landmænd ikke er tilfredse med vores it-system den seneste uge, hvor vi desværre har oplevet mange store fejl, som har taget tid at rette. Vi har altid fokus på at forsøge at rette fejlene så hurtigt som muligt, men vi – og vores tre leverandører – er desværre påvirket af at arbejde hjemmefra. Vi alle må være lidt ekstra tålmodige i den her tid,” siger Louise Piester.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer