Annonce

Annonce

Biogasanlæg ses bag en mark

Udvidelsen af Linkogas' bioanlæg i Tornum har kostet 115 mio. kr. Det er ikke det pågældende anlæg, der ses på billedet. Foto: Colourbox

Udvidelse af nyt biogasanlæg er en håndsrækning til økologer

Et biogasanlæg nær Rødding bliver det første fællesejede anlæg med en ren økologisk linje.

Fredag indvies udvidelsen af Linkogas’ biogasanlæg i Tornum nær Rødding. Udvidelsen har kostet 115 mio. kr. og omfatter blandt andet etableringen af et økologisk anlæg, der kommer til at køre adskilt fra det eksisterende anlæg. 

Dermed bliver anlægget det første fællesejede biogasanlæg i Danmark, der etablerer en økologisk linje, skriver jv.dk.

Den økologiske afdeling er klar fra oktober, og omtrent 20 økologer har indgået en aftale med Linkogas. Det nye økologiske anlæg består af en modtagerhal, tre forlagertanke, tre rådnetanke, fem efterlagertanke, et hygiejniseringsanlæg, et luftrensningsanlæg og et glashus.

Ifølge energy-supply.dk kan anlægget aftage 200.000 ton om året.

Danske Banks landechef for landbrug Pernille Stenstrup Christiansen foretager den officielle indvielse, og der vil desuden være taler af folketingsmedlem Anni Matthiesen (V), borgmester Egon Fræhr (V), formanden for Biogasbranchen, Henrik Høegh og projektrådgiver Jesper Arendt Andersen.

Flere artikler fra samme sektion

Landmand advarer om risikoen ved at eje

LandboUngdom og Økologisk Landsforening samarbejder om inspirationsaftener, hvor medlemmer af LandboUngdom kan møde etablerede landmænd og blive inspireret til selv at starte en produktion.

02-07-2020 5 minutter Uddannelse,   Generationsskifte

Økologisk uddannelse er på konventionelle præmisser

På Kalø Økologisk Landbrugsskole er arbejdet med uddannelsesbekendtgørelsen for landbrugsskoler en daglig udfordring.

02-07-2020 3 minutter Uddannelse

Virus tvang til anderledes tænkning, da skovlandbrug skulle fremvises

I denne tid skal der tænkes anderledes. Det blev der i den grad, da et netværksmøde om skovlandbrug med stor tilslutning blev lavet til et virtuelt møde mellem landmand og konsulenter og dem bag skærmene.

02-07-2020 4 minutter Skovlandbrug