Annonce

Annonce

Annonce

.

Øko-formand: Økologi er ikke en klimasynd

Økologisk Landsforenings formand, Per Kølster, opfordrer i et debatindlæg i Politiken til at bakke op om økologien og dens løsninger for klimaet.

Økologerne er ikke klimasyndere - tværtimod er økologi en del af løsningen på klimakrisen.

Det fastslår Økologisk Landsforenings formand, Per Kølster, i et debatindlæg i Politiken den 28. november. Her svarer han på et tidligere debatindlæg, hvori forfatteren opfordrede til at droppe økologien for klimaets skyld. 

 ”Jeg deler ønsket om et bæredygtigt landbrug og forbrug, også i forhold til klimaet. Samt at økologisk landbrug sænker sin påvirkning af klimaet. Vi er slet ikke i mål på det punkt, endnu. Men 'klimasyndere' er vi økologer dog ikke, og det er ikke nødvendigt, som SNE (initialer på tidligere debattør, red.) appellerer til, at vi accepterer pesticider i drikkevand og naturen for klimaets skyld. Fordi økologi er en del af løsningen på klimaet - samtidig med at økologi leverer på en stribe bæredygtighedsmål fra biodiversitet og rent drikkevand til mindre kemi i produktion og i fødevarer,” skriver Per Kølster i sit indlæg. 

Økologiformanden understreger, at madens klimatryk er en fælles udfordring for både borgere og bønder.

”Ofte er den enkelte landmands klimabevidsthed mere afgørende end produktionsformen. Enkelte økologiske landbrug - endda mælkeproduktioner - er allerede klimaneutrale. Frem for at droppe økologi, kan man gøre meget mere for klimaet ved at droppe noget af det kød, man spiser. Så kan man, når man vælger kød, købe fra produktioner med høj dyrevelfærd og høj selvforsyning med foder som de økologiske. Essensen er, at vi alle har langt i mål for at reducere vores mads klimatryk. Vi skal belaste meget mindre. Økologer, konventionelle og forbrugere. Det er en fælles sag og et fælles ansvar,” skriver Per Kølster.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter