Annonce

Annonce

Uffe Bie sidder ved siden af Paul Holmbeck

Uffe Bie (t.h.), der her sidder med fhv. direktør i Økologisk Landsforening Paul Holmbeck, stiller op som formand for foreningen. Arkivfoto: Jakob Brandt

Den første formandskandidat melder sig på banen

GENERALFORSAMLING 2022: Den forhenværende formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer har valgt at stille op som formand for Økologisk Landsforening.

Uffe Bie, fhv. formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer og pensioneret mælkeproducent, har valgt at stille op som formand i Økologisk Landsforening. Økologisk Nu bringer her hans egen præsentation. Alle, der er interesserede i at stille op som formand for foreningen på den forestående generalforsamling d. 4. marts, kan sende en præsentation til hhk@okologi.dk, hvorefter den vil blive bragt her på www.økonu.dk.

Økologisk Landsforening skal have ny formand. Per Kølster har meddelt, at han ikke genopstiller på generalforsamlingen (GF) 4. marts 2022.

Det er dermed en ret afgørende GF. Der er flere vigtige sager på dagsordenen. Den strukturelle ændring, som allerede var på dagsordenen ved seneste GF, men blev udsat pga. digitale udfordringer - det digitale var nødvendigt pga. corona. Dertil kom stor kritik af, at så stor en ændring ikke var hensigtsmæssig at træffe uden fysisk fremmøde.

Jeg er helt enig i, at udsættelsen var nødvendig, jeg er også helt enig i, at det er en hensigtsmæssig ændring af strukturen og deler ikke den opfattelse, at det vil være en svækkelse af demokratiet. Jovist, man kan ikke på selve GF få en pludselig indskydelse om at stille op og blive valgt til bestyrelsen, men jeg synes faktisk, Økologisk Landsforening og vi medlemmer fortjener en lidt grundigere overvejelse, før man stiller op, og så er det ikke noget problem at melde sit kandidatur syv dage inden, det giver de stemmeberettigede en bedre vurderingsmulighed af kandidaterne og deres egnethed.

Et repræsentantskab med 29 ”vise medlemmer” og en smallere bestyrelse, som jo altså alle er med i repræsentantskabet. Repræsentantskabet er sikret en bredere sammensætning, hvilket dermed - som jeg ser det - sikrer den brede medlemsskare, som ØL består af, en bedre repræsentation med flere muligheder for at få fat på én at dele sine gode ideer med.

Uanset hvad det ender med, vil det kræve stor lydhørhed fra dem, der nu bliver valgt, overfor dem, der ikke får deres ønske til struktur igennem.

ØL er ret unik i sin sammensætning, med alt fra landbrugere og virksomheder, store som små, til professionelle køkkener og personlige medlemmer som de bærende grupper samt de mange forskellige fagudvalg, som kan nørde i netop deres speciale. Det er en broget, men herlig flok at skulle forene. Det er dog den bundne opgave, som en kommende bestyrelse og repræsentantskab står over for sammen med de dygtige medarbejdere i ØL's daglige ledelse.

Tidligere formand i økologisektionen

Jeg er fra flere sider hen over efteråret blevet spurgt, om ikke jeg ville ville være kandidat til formandsposten. Efter moden overvejelse og drøftelser med mit familiære bagland har jeg valgt at tage imod udfordringen. Jeg vil kunne kaste alt min tid, som jeg af erfaring ved, det kræver, ind på opgaven.

Og hvem er Uffe Bie så? Ja, nogen vil kende mig i forvejen, og andre vil få mulighed for det frem mod GF, da jeg allerede har meldt mig til forskellige møder rundt om i landet i forskellige fagudvalg. Det mindste må være at få en indsigt hele vejen rundt, så det fremadrettet kan repræsenteres med et minimum af viden.

Jeg har været landmand altid og fra 1998 til 2021 økologisk mælkeproducent, i 2021 er landbruget og livet som producent skiftet ud med at være forbruger på fuldtid.

Jeg har altid været interesseret i organisationsarbejde. I 2003 kom jeg med i det, der hed Dansk Landbrugs Økologiudvalg, hvor jeg var frem til oktober 2014 - de sidste 6 år som formand for økologisektionen i Landbrug og Fødevarer. Dertil kommer et hav af andre relevante udvalg og bestyrelser med tilknytning til økologi.

Jeg ser frem til at møde jer alle til GF og gerne til møder inden, hvis det har interesse. Min tlf. vil også være åben bare til en snak.

Uffe Bie

21421931

Flere artikler fra samme sektion

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima

Banebrydende studie: Verdens brug af kemikalier presser kloden langt over dens grænse

I 2009 definerede forskere ni planetære grænser, som er afgørende for klodens stabilitet. En af dem går på brugen af kemikalier, men intet studie har kortlagt, hvor meget de belaster kloden. Før nu.

18-01-2022 6 minutter Forskning,   Bæredygtighed,   Pesticider,   Recirkulering