Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg
Teknikrummet til generalforsamlingen i 2021

Karin Stanvskær, medlem af ØL, undrer sig over, at de ekstraordinære generalforsamlinger afholdes digitalt. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen

Er en digital generalforsamling i orden?

DEBAT: De to kommende ekstraordinære generalforsamlinger planlægges afholdt digitalt, men er det i orden og lovligt, når nu corona ikke længere forhindrer fysisk fremmøde?

Af: Karin Stavnskær, medlem af Økologisk Landsforening

Digitale generalforsamlinger har hjulpet mange foreninger gennem corona-krisens mange forhindringer, men det har hele tiden været ment som en undtagelse. Derfor undrer det mig, at de to (heraf specielt den sidste) kommende ekstraordinære generalforsamlinger i Økologisk Landsforening planlægges afholdt digitalt, i en periode hvor corona ikke længere forhindrer fysisk fremmøde. Er det i overensstemmelse med foreningens vedtægter og gældende lovgivning at afholde de to møder digitalt?

Bestyrelsen skriver, at man kan stemme uden at deltage i generalforsamlingen, og man kan stemme efter generalforsamlingens afslutning. Altså får deltagerne ikke afstemningsresultatet inden mødets afslutning. Er det i overensstemmelse med foreningens vedtægter og gældende lovgivning? Det virker umiddelbart besynderligt, og det er ikke en praksis, jeg før har oplevet.

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, svarer herunder på spørgsmålet:

Vedtægterne for Økologisk Landsforening forholder sig ikke til, hvorvidt generalforsamlinger henholdsvis ekstraordinære generalforsamlinger skal foregå ved fysisk fremmøde eller digitalt.

Resultatet af afstemningen offentliggøres umiddelbart efter afstemningens afslutning. Det betyder formelt set, at den ekstraordinære generalforsamling først slutter, når resultatet offentliggøres. Denne metode er valgt for at give så mange tilmeldte medlemmer som muligt adgang til at stemme. At udvide generalforsamlingens varighed er legitimt og anvendt af andre, senest set ved generalforsamlingen for Merkurs Andelskasse.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg