Annonce

Annonce

Forslaget til en ny demokratisk struktur omfatter således kombinationen af et større repræsentantskab med en mindre bestyrelse. Foto: Joachim Plaetner

Forslag til fornyelse af foreningens struktur

DEBAT: Bestyrelsen ønsker fortsat at forny foreningens struktur for at sikre, at alle såvel generalforsamlingen som udvalg og medlemsgrupper er bedst repræsenteret i forhold til at sætte foreningens og økologiens retning i fællesskab

Af: Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening

Som lovet fremsætter bestyrelsen igen sit forslag til en ændret vedtægt på generalforsamlingen til marts. Forslaget har endnu engang været endevendt og poleret efter årets mange diskussioner og forslag fra medlemmerne. Det sker i rigtig god tid før deadline sidst i januar for forslag til behandling på generalforsamlingen.

Bestyrelsen ønsker fortsat at forny foreningens struktur for at sikre, at alle såvel generalforsamlingen som udvalg og medlemsgrupper er bedst repræsenteret i forhold til at sætte foreningens og økologiens retning i fællesskab. Vores bredde er vores styrke. Og bredden skal være vores solide fundament for foreningens politisk og faglige arbejde.

Fællesskabet skal sikre, at alle medlemmer og medlemsgrupper oplever, at foreningen skaber værdi for dem, samtidig med at alle bidrager til at understøtte økologiens udvikling både i form af bedre og mere økologi.

Forslaget til en ny demokratisk struktur omfatter således kombinationen af et større repræsentantskab med en mindre bestyrelse. Derudover vil det fremgå, at drøftelsen og afstemningen foretages med sammenlagt syv afstemninger, hvor den første handler om foreningens formål, mens den næste handler om strukturen som helhed, og herefter er der fem separate afstemninger om dele af paragrafferne. Det sker for at sikre maksimal indflydelse på forslaget, og for at det ikke står og falder med dele af forslaget.

Du kan finde selve vedtægtsforslaget og den medfølgende forklaring og uddybning på foreningens hjemmeside https://okologi.dk/om-os/foreningen/generalforsamling/

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning