Annonce

Annonce

Portrætfoto af Henrik Biilmann

Henrik Biilmann skifter direktørstillingen hos Friland ud med Viking Genetics. Foto: Friland

Frilands direktør stopper

Henrik Biilmann har valgt at opsige sin stilling efter syv år hos Friland A/S.

Efter næsten syv år som adm. direktør hos Friland A/S er det slut for Henrik Biilmann. Han har valgt at opsige sin stilling med fratrædelse 31. januar 2020. Det oplyser Friland i en pressemeddelelse.

“Det har været en af de sværeste beslutninger i min karriere, og det er meget vigtigt for mig at understrege, at min opsigelse ikke er et fravalg af Friland. Jeg har fået et tilbud fra anden side, som er det helt rigtige for mig, der hvor jeg er i min karriere netop nu,” siger Henrik Biilmann og fortsætter:

“Bestyrelsen og alle medarbejderne hos Friland er et utroligt stærkt hold, og jeg er slet ikke i tvivl om, at Friland er gearet til at møde den stigende efterspørgsel på både økologi og produkter med fokus på høj dyrevelfærd.”

Den 1. februar tiltræder han i stedet som adm. direktør for Viking Genetics, der med 150 ansatte er blandt verdens største landmandsejede kvægavlsforeninger.

Frilands bestyrelsesformand, Peter Fallesen Ravn, udtrykker ærgrelse over beslutningen.

“Henrik har formået at balancere det kommercielle, samtidig med at han i høj grad har formået at involvere leverandørerne,” siger Peter Fallesen Ravn.

Henrik Biilmann er desuden formand for Virksomhedsudvalget i Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Lad os dele vores erfaringer, før ilden brænder ud

DEBAT: Vi håber og tror stadigvæk på, at historien om Samsø Slagtehus kan ende som en af de positive historier om et lokalt initiativ, der lykkes.

16-12-2019 4 minutter Debat

Mens vi venter på finansloven

LEDER: På så mange andre områder i samfundet, har vi et princip om, at ”det er den, der forurener, som betaler”. Man kan spørge sig selv, hvorfor det princip ikke er gældende i forhold til vores fødevareproduktion.

31-10-2019 4 minutter Leder

Økolog ser ind i fremtiden: »Vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt«

PODCAST: I den nye episode af 'Derfor blev jeg økolog' ser Kim Qvist, direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, 10 år ind i fremtiden. Lyt med her.

14-10-2019 2 minutter Podcast