Annonce

Annonce

Annonce

Agrofoodpark

Til oktober flytter Økologisk Landsforening fra sit hus i Aabyhøj til Agro Food Park i Skejby, hvor en lang række andre virksomheder og organisationer med relation til fødevarebranchen holder til. Foto: Seges

I begyndelsen var jeg også bekymret over Økologisk Landsforenings flytning

DEBAT: Det har skabt bekymring blandt flere, at ØL flytter sammen med en række virksomheder og store landbrugsorganisationer. Men man skal se mere positivt på det.

Af Ekstern skribent
24. marts 2020, 15:19
Læsetid: 2 minutter

Af: Mads Helms, bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening 

Som bemærkning til beretningen på den netop afholdte generalforsamling var der en bekymret kommentar til beslutningen om, at Økologisk Landsforening flytter adresse til Agro Food Park. 

Senere har jeg også hørt andre give udtryk for den samme bekymring; kan vi bevare vores suverænitet og stadig fremstå som et alternativ til det konventionelle landbrug? 

Ja, det er en stor beslutning, og jeg har selv haft den samme tvivl og frygt for, at vi lige så stille vil falde i ét med det konventionelle tapet. Men efterhånden er jeg kommet til den erkendelse, at hvis vi vil udbrede økologien, som vi siger, med vores mål om 30 pct. i 2030, er det også nødvendigt, at vi er til stede, ude blandt morgendagens økologer, som jo er dem, der i dag er konventionelle. 

I vort system og tankegang arbejder vi jo ikke efter, at folk skal tvinges til at være økologer, men at det er landmændenes eget frivillige valg.

Vi er stærke nok

Vi økologer arbejder med ånd og hånd, hvilket betyder, at vi via samtale og gode eksempler får skabt indsigt i og forståelse for økologien. Begge dele kræver, at der er nogen at snakke med og vise frem til, og her er det er vigtig, at vi er dem, der er opsøgende, og vi tør stå frem. 

Det er de færreste konventionelle, der selv opsøger os, men ofte mødes de i kredse med deres konventionelle kollegaer, hvor de kan bekræfte deres fordomme omkring økologien. 

Vil vi det med økologien, vi siger, vi vil, må vi også derud, hvor de er, og selvom det kan virke, som om det er på deres hjemmebane, så er vi stærke nok til også at spille der og vise dem, at vi både kan spille lige op og endda slå dem der. 

Ja vi skal ikke tænke, om det går - nej, vi skal tænke, at det er nu flot, at de tør invitere os og påskønne deres erkendelse af, at økologien også er for dem, for det er det, vi kommer for at vise dem.

Flere artikler fra samme sektion

Næstformand i Økologisk Landsforening: Støt dem, der støtter os

I et år har Preben Lauridsen fra Sydvestjylland været næstformand i Økologisk Landsforening, hvor han har meget fokus på samarbejde.

07-05-2020 3 minutter Økologisk Landsforening

ØL: Biodiversitet sikres - også - ved at gå den økologiske vej

DEBAT: Det ærgrer os i ØL, at FREJ føler behov for endnu engang fejlagtigt at underkende økologi som en del af løsningen for et fremtidigt bæredygtigt landbrug.

27-04-2020 6 minutter Debat,   Biodiversitet

Efterafgrøde-løsning trækker fortsat ud

DEBAT: Økologer har brug for at kunne iblande bælgplanter i pligtige efterafgrøder. Det vil bidrage til øgede udbytter uden at gå ud over den positive miljøvirkning.

02-04-2020 3 minutter Debat,   Planteavl