Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg

Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg
Portrætfoto af Flemming Nør-Pedersen

Flemming Nør-Pedersen er ny konstitueret adm. direktør i Landbrug & Fødevarer. Foto: Landbrug & Fødevarer

L&F udpeger ny konstitueret direktør

Anne Arhnung er stoppet med øjeblikkelig virkning i Landbrug & Fødevarer efter krænkelssagerne i DanBred. L&F har nu udpeget en ny konstitueret direktør.

Flemming Nør-Pedersen er blevet udpeget som konstitueret adm. direktør i Landbrug & Fødevarer (L&F), efter at Anne Arhnung har valgt at fratræde sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Mandag meddelte den nu fhv. adm. direktør, at hun fratrådte sin stilling, da hun følte, at der ikke blev lyttet til hende, efter sager om krænkelser i datterselskabet DanBred kom frem i sommer.

"Der har på intet tidspunkt været tvivl eller inkonsistens i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have været håndteret. Desværre har et flertal i den politisk valgte ledelse – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig," skriver hun i en pressemeddelelse, som tv2.dk har modtaget.

Formand Søren Søndergaard siger ifølge dr.dk, at han ikke genkender Anne Arhnungs beretning af uenighed i ledelsen.

"Tværtimod. Som jeg ser det, har holdningerne langt hen ad vejen været de rigtige på tværs af ledelsen. Udfordringen var, at vi ikke handlede rettidigt," siger han.

Sagen er blevet afdækket af finans.dk og omhandler flere kvinder, der har følt sig krænket af DanBreds nu opsagte topchef. Også DanBreds bestyrelse er blevet opløst.

L&F har desuden netop meldt ud, at man vil igangsætte en ekstern undersøgelse af arbejdskulturen i L&F og Seges - undersøgelsen vil dog ikke omfatte DanBred, da den nye bestyrelse allerede har igangsat en undersøgelse her.

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd