Annonce

Annonce

Vildheste på Mols i rewilding-projektet

Rewilding-projektet på Mols er heftigt debatteret, efter at der er konstateret kritisable tilstande hos flere af dyrene. Det gælder dog - så vidt vides - ikke disse vildheste, der græsser på arealet. Foto: Pressefoto

Må der være stilhed fra ØL om rewilding?

DEBAT: Jeg savner ikke en udmelding fra Økologisk Landsforening i debatten om dyrevelfærd i rewilding.

Af: Hans Henrik Thomsen, økologisk svineproducent

Fint af Bjarne Hansen at bringe debatten (om rewilding, red.) op den 8/11. Jeg føler ikke, at jeg savner en mening her, fordi Økologisk Landsforenings vision er: ”Godt for mennesker, dyr og jorden”, og så behøver man ikke træde i, at nogle personer er gået langt over stregen - samt at der er igangsat en politiundersøgelse.

Hvis vi skal debattere dette spørgsmål, som vel er det modsatte af turbokød, må det vel være en minimums daglig tilvækst eller måske i minus ved fede dyr, og dette omhandler ikke dyremishandling.

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Arla hæver sine klimaambitioner

Arla fordobler klimamålsætningen på to af tre områder for at leve op til de videnskabelige anbefalinger, der viser, hvordan man kan opfylde Paris-aftalen.

18-01-2022 4 minutter Klima,   Mejeri

Fremtidsforsker aner forbrugsfestens endeligt: »Behøver man virkelig at kunne vælge mellem 25 forskellige slags flåede tomater?«

En fremtidsforsker ser klare tegn på, at forbrugsfesten er ved at være ovre for en stor del af befolkningen; mange vil leve mere bæredygtigt. En professor savner dog konkrete beviser på, at det går den vej - men hun håber det.

18-01-2022 14 minutter Bæredygtighed,   Forbrug

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

17-01-2022 5 minutter Eksport