Annonce

Annonce

Rewilding-projektet på Mols er heftigt debatteret, efter at der er konstateret kritisable tilstande hos flere af dyrene. Det gælder dog - så vidt vides - ikke disse vildheste, der græsser på arealet. Foto: Pressefoto

Må der være stilhed fra ØL om rewilding?

DEBAT: Jeg savner ikke en udmelding fra Økologisk Landsforening i debatten om dyrevelfærd i rewilding.

Af: Hans Henrik Thomsen, økologisk svineproducent

Fint af Bjarne Hansen at bringe debatten (om rewilding, red.) op den 8/11. Jeg føler ikke, at jeg savner en mening her, fordi Økologisk Landsforenings vision er: ”Godt for mennesker, dyr og jorden”, og så behøver man ikke træde i, at nogle personer er gået langt over stregen - samt at der er igangsat en politiundersøgelse.

Hvis vi skal debattere dette spørgsmål, som vel er det modsatte af turbokød, må det vel være en minimums daglig tilvækst eller måske i minus ved fede dyr, og dette omhandler ikke dyremishandling.

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Det frie liv har også en bagside

Det frie udeliv skåner økologiske malkekøer for trykninger, men øger risikoen for leverikter, viser en ny analyse af slagtefund.

07-05-2021 3 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg,   Mejeri

Sådan skaber du nye, bæredygtige kostvaner

To eksperter giver deres bud på, hvordan du kan ændre gamle vaner til nye, som farver dine valg og måltider mere grønne. Det handler om at erstatte den gamle vane med noget, der giver dig samme belønning.

07-05-2021 9 minutter Forbrug,   Mere grønt,   Plantebaserede fødevarer

Fødevaregigant vil ind på Europas marked for plantedrikke

Nestlé vil disrupte markedet for plantedrikke og lancerer nu en ærtebaseret drik, der tilmed er certificeret CO2-neutral.

07-05-2021 5 minutter Plantebaserede fødevarer,   Fri for-produkter,   Detailhandel,   Forbrug