Annonce

Annonce

Annonce

Martin Merrild genopstiller ikke som formand, når L&F afholder generalforsamling i november.

Foto: Claus Haagensen/Chili Foto

Martin Merrild stopper som formand i L&F

Efter otte år som formand for Landbrug & Fødevarer varsler Martin Merrild nu sin afsked.

Landbrug & Fødevarer (L&F) skal inden længe finde sig en ny formand. Martin Merrild, der har siddet på posten de seneste otte år, ønsker nemlig ikke at genopstille, når organisationen afholder generalforsamling i november.

"Jeg har viet over halvdelen af mit liv til politisk arbejde for landbruget, og de sidste otte år har jeg endda fået lov til at stå i spidsen. Det har været en stor ære, og derfor er det også en svær beslutning, men det er den rigtige. Når jeg stopper som formand, får jeg mulighed for at indhente noget af det, jeg har forsømt uden for L&F. Jeg har blandt andet 8, snart 10, børnebørn, som jeg glæder mig til at se meget mere til," skriver han i et opslag på Facebook.

Martin Merrild har gennem flere årtier været politisk aktiv inden for landbrug. I 1987 blev han valgt til formand for sin lokale forening, og fem år senere fik han plads i De Danske Landboforeningers bestyrelse.

"Jeg har brugt lang tid på at tænke over min egen fremtid. Lysten til at kæmpe for landmænd og fødevaresektoren er stadig stor, og selv om det kan lyde mærkeligt, så er det lige netop nu, jeg skal stoppe, mens jeg har engagement og energi," siger han.

Martin Merrild forventer, at klimaudfordringerne, vandplaner og EU's 'Green Deal' bliver nogle af de store dagsordener for den næste formand de kommende år.

Flere artikler fra samme sektion

EU: Sagen er bøf – også når den er vegetarisk

Ifølge et flertal i EU-Parlamentet skal ord som burger og pølse ikke være forbeholdt kødprodukter.

23-10-2020 3 minutter Plantebaserede fødevarer,   EU

Fresh.Land får bæredygtighedspris

I forbindelse med den danske udgave af 'Green Impact Week' som slutter fredag, har Fresh.Land fået bæredygtighedsprisen i kategorien 'Fødevarer og Landbrug'.

23-10-2020 2 minutter Bæredygtighed,   Frugt bær & grønt

Tilskudsordning giver rødt kort til grønne fisk

Både Dansk Akvakultur og Økologisk Landsforening kritiserer ny tilskudsordning til den hjemlige fiskeproduktion, som er målrettet store intensive produktionsanlæg og ikke levner plads til økologien.

23-10-2020 7 minutter Tilskud