Annonce

Annonce

Annonce

De nyuddannede landmænd

Udviklingen i det økologiske landbrug er stor i disse år, samtidig med at forbrugerens fokus er rettet mere mod dyrevelfærd, økologi og klima end mod prisen, hvilket gør, at der er stor efterspørgsel på kompetente unge landmænd med en økologisk uddannelse bag sig. Foto: Kalø Økologisk Landbrugsskole

Nye økologiske landmænd fra Kalø

29 nye økologiske landmænd er dimitteret fra Kalø Økologisk Landbrugsskole. De har været under uddannelse i næsten fire år på skolen.

De unge nyuddannede landmænd er nu klar til at tage fat i den økologiske fødevareproduktion, som de alle brænder for. Flere af dem har allerede fremtiden på plads i form af deres egne produktionsejendomme, og andre har fået ansættelse på en bedrift. 

En del af eleverne rejser også uden for landets grænser, hvor der netop nu er stor efterspørgsel på økologiske fødevareproducenter fra.

”Det ser ud til, at der endelig kommer en grøn politisk omstilling i Danmark, hvor landbruget vil blive prioriteret ikke kun ud fra en miljø- og klimamæssig betragtning, som er nok så vigtig - men også ud fra en økonomisk fornuftig synsvinkel, hvor fremtidens fødevareproducenter vil og skal have noget at skulle have sagt,” udtaler forstander Nikolaj Houkjær fra Kalø.

Han pointerer også, at der er fortsat mangel på kvalificerede fødevareproducenter ikke bare i Danmark men i hele verden. Derfor er han også glade for, at der til august rykker nye hold ind på Kalø med elever fra mange andre lande end Danmark. Det er med til at give skolen den internationale og globale vinkel, som man prioriterer meget højt.

Skolen oplever generelt en stor interesse for de økologiske landbrugsuddannelser. Mange af eleverne søger ind på skolen med henblik på at søge job inden for landbrug og fødevareproduktion både i Danmark og i udlandet, men flere går også efter at blive selvstændige fødevareproducenter. 

Udviklingen i det økologiske landbrug er stort i disse år, samtidig med at forbrugerens fokus er rettet mere mod dyrevelfærd, økologi og klima end mod prisen, hvilket gør, at der er stor efterspørgsel på kompetente unge landmænd med en økologisk uddannelse bag sig.

Flere artikler fra samme sektion

Forandring fryder

LEDER: Skal vi undgå at blive løbet over ende af andres initiativer og massive kommunikation, skal vi bringe os selv endnu bedre i spil.

09-07-2019 4 minutter LederKlima

Stor interesse for Økologisk Høstmarked

I weekenden 31. august og 1. september er økologiske landmænd værter ved det årlige høstmarked. Her inviteres forbrugere og alle andre interesserede til et besøg på en økologisk gård med fokus på kvaliteten og smagen af økologisk mad. Det er stadig muligt at tilmelde sig som vært.

02-07-2019 2 minutter Events

Økologisk Landsforening: Her er vores ønsker til en ny regering

DEBAT: Udmeldinger fra Socialdemokratiet og de øvrige partier i rød blok tyder på, at vi kan få økologien og klimaomstillingen i landbruget tilbage på sporet.

11-06-2019 6 minutter BæredygtighedØkologisk LandsforeningPolitik