Annonce

Annonce

Kim Qvist står i en park og ser på kameraet

Lyt til Kim Qvists personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en økologisk fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed. Foto: Peter Nordholm Andersen

Økolog ser ind i fremtiden: »Vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt«

PODCAST: I den nye episode af 'Derfor blev jeg økolog' ser Kim Qvist, direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, 10 år ind i fremtiden. Lyt med her.

Ligesom fonden Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er fondens direktør, Kim Qvist, fuld af visioner for fremtidens landbrugsland.

Det bliver særligt tydeligt, når han i den nyeste episode af 'Derfor blev jeg økolog' får lov at sætte sig ind i en fremtidsmaskine og flyve hen over landskabet, som det tager sig ud i 2029, når fondens visioner har materialiseret sig. Mens han flyver deroppe, og ser ud over landbrugslandskabet i 2029, siger Kim Qvist:

"Vi sad jo med et kæmpe problem tilbage i 2019. Det var jo helt vildt. Vi havde ikke et insekt på forruden af vores bil længere. Nu er de der igen. Og agerhønen er virkelig vækstet. Lærken er vendt tilbage. Og vi har fået så mange vådområder tilbage, at det, vi ser som noget af det mest nationale af alle fugle … vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt. Vi har skaffet et spisekammer til dem".

Find også tidligere episoder af podcastene her  

Episoden af økologi-podcasten begynder dog med, at en finger stikkes i jorden for at forstå Kim Qvists økologi-fortid og baggrund. Lyt til hans personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en øko-fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed.

Lyt til podcasten herunder:


Flere artikler fra samme sektion

Støttepartier vil have stoppet, at statslige midler går til at fremme kødforbruget

Der skal ikke længere bruges offentlige midler på at markedsføre animalske fødevarer gennem landbrugets fonde, hvis det står til regeringens støttepartier.

19-01-2022 2 minutter Politik,   Forbrug

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima