Annonce

Annonce

Kim Qvist står i en park og ser på kameraet

Lyt til Kim Qvists personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en økologisk fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed. Foto: Peter Nordholm Andersen

Økolog ser ind i fremtiden: »Vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt«

PODCAST: I den nye episode af 'Derfor blev jeg økolog' ser Kim Qvist, direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, 10 år ind i fremtiden. Lyt med her.

Ligesom fonden Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er fondens direktør, Kim Qvist, fuld af visioner for fremtidens landbrugsland.

Det bliver særligt tydeligt, når han i den nyeste episode af ‘Derfor blev jeg økolog’ får lov at sætte sig ind i en fremtidsmaskine og flyve hen over landskabet, som det tager sig ud i 2029, når fondens visioner har materialiseret sig. Mens han flyver deroppe, og ser ud over landbrugslandskabet i 2029, siger Kim Qvist:

“Vi sad jo med et kæmpe problem tilbage i 2019. Det var jo helt vildt. Vi havde ikke et insekt på forruden af vores bil længere. Nu er de der igen. Og agerhønen er virkelig vækstet. Lærken er vendt tilbage. Og vi har fået så mange vådområder tilbage, at det, vi ser som noget af det mest nationale af alle fugle … vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt. Vi har skaffet et spisekammer til dem”.

Find også tidligere episoder af podcastene her  

Episoden af økologi-podcasten begynder dog med, at en finger stikkes i jorden for at forstå Kim Qvists økologi-fortid og baggrund. Lyt til hans personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en øko-fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed.

Lyt til podcasten herunder:


Flere artikler fra samme sektion

Lad os dele vores erfaringer, før ilden brænder ud

DEBAT: Vi håber og tror stadigvæk på, at historien om Samsø Slagtehus kan ende som en af de positive historier om et lokalt initiativ, der lykkes.

16-12-2019 4 minutter Debat

Mens vi venter på finansloven

LEDER: På så mange andre områder i samfundet, har vi et princip om, at ”det er den, der forurener, som betaler”. Man kan spørge sig selv, hvorfor det princip ikke er gældende i forhold til vores fødevareproduktion.

31-10-2019 4 minutter Leder

Frilands direktør stopper

Henrik Biilmann har valgt at opsige sin stilling efter syv år hos Friland A/S.

22-10-2019 2 minutter Svineproduktion