Annonce

Portrætfoto af Randi Vinfeldt

Som faglærer håber Randi Vinfeldt, at hun kan være med til at påvirke landbruget i en grønnere retning. Foto: Økologisk Landsforening

Randi Vinfeldt bliver faglærer på landbrugsskole

Økologisk svineproducent skal undervise på en landbrugsskole, der har fokus på bæredygtighed.

Den økologiske svineproducent Randi Vinfeldt starter i sidste måned som faglærer på Jernbjerggaard Landbrugsskole, ZBC, i Slagelse, hvor hun bliver faglærer i husdyr. 

Randi Vinfeldt føler sig godt klædt på til opgaven. Hun har gennem tre årtier arbejdet med produktion af grise, og hun har drevet økologisk landbrug siden 1998. 

Ved siden af landmandslivet har hun været fagligt aktiv som formand for svineudvalget i Økologisk Landsforening og som medlem af Svineafgiftsfonden, og hun fortsætter på begge poster. 

Jernbjerggaard Landbrugsskole arbejder i øjeblikket på at udvikle en mere bæredygtig profil, og Randi Vinfeldt glæder sig til at deltage i den proces og håber, at skolen på et tidspunkt bliver omlagt til økologi. 

"Det, der tænder mig, er at arbejde med unge mennesker og formidling, og jeg glæder mig til at lære eleverne, hvad landbrug også kan være," siger Randi Vindfeldt, som også vil undervise i nicheproduktion af for eksempel kaniner, høns og andre husdyr, som kan bidrage til et mere alsidigt landbrug. 

Ved siden af lærerjobbet fortsætter hun med sin lille produktion af økologiske svin hjemme på gården ved Ugerløse mellem Ringsted og Holbæk.

Flere artikler fra samme sektion

Fra brancheorganisation til bred interesseorganisation

Velkommen til et nyt bestyrelsesår med vores nye strategi. Det skal handle om Økologisk Landsforenings vej fremad for foreningens og økologiens næste fase.

28-03-2019 4 minutter Økologisk LandsforeningLeder

Vi ses til generalforsamlingen! Jo flere desto bedre

LEDER: Endnu en generalforsamling står for døren. Vi er en forening med en sund demokratisk historie, som skal plejes.

28-02-2019 3 minutter LederØkologisk Landsforening

Forbrugere er nødt til at betale en fair pris for landmændenes varer

DEBAT: Forbrugerne har store forventninger til landbrugets produkter i disse klimakrisetider, men det koster at producere klimaneutrale fødevarer.

24-01-2019 4 minutter DebatKlima & energi