Annonce

Annonce

Portrætfoto af Randi Vinfeldt

Som faglærer håber Randi Vinfeldt, at hun kan være med til at påvirke landbruget i en grønnere retning. Foto: Økologisk Landsforening

Randi Vinfeldt bliver faglærer på landbrugsskole

Økologisk svineproducent skal undervise på en landbrugsskole, der har fokus på bæredygtighed.

Den økologiske svineproducent Randi Vinfeldt starter i sidste måned som faglærer på Jernbjerggaard Landbrugsskole, ZBC, i Slagelse, hvor hun bliver faglærer i husdyr. 

Randi Vinfeldt føler sig godt klædt på til opgaven. Hun har gennem tre årtier arbejdet med produktion af grise, og hun har drevet økologisk landbrug siden 1998. 

Ved siden af landmandslivet har hun været fagligt aktiv som formand for svineudvalget i Økologisk Landsforening og som medlem af Svineafgiftsfonden, og hun fortsætter på begge poster. 

Jernbjerggaard Landbrugsskole arbejder i øjeblikket på at udvikle en mere bæredygtig profil, og Randi Vinfeldt glæder sig til at deltage i den proces og håber, at skolen på et tidspunkt bliver omlagt til økologi. 

“Det, der tænder mig, er at arbejde med unge mennesker og formidling, og jeg glæder mig til at lære eleverne, hvad landbrug også kan være,” siger Randi Vindfeldt, som også vil undervise i nicheproduktion af for eksempel kaniner, høns og andre husdyr, som kan bidrage til et mere alsidigt landbrug. 

Ved siden af lærerjobbet fortsætter hun med sin lille produktion af økologiske svin hjemme på gården ved Ugerløse mellem Ringsted og Holbæk.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening: Her er vores ønsker til en ny regering

DEBAT: Udmeldinger fra Socialdemokratiet og de øvrige partier i rød blok tyder på, at vi kan få økologien og klimaomstillingen i landbruget tilbage på sporet.

11-06-2019 6 minutter BæredygtighedØkologisk LandsforeningPolitik

Landmænd som klima- og naturhelte

LEDER: Landbruget er endelig kommet lidt mere i fokus i valgkampen. Det handler om klima, om plads til naturen og om landbrugets og fødevareerhvervets vilkår og fremtid.

29-05-2019 5 minutter LederNatur

EU-kandidat: Dyrevelfærd skal øverst på dagsordenen i EU

DEBAT: Vi skal øge støtten til landbrugsformer, som tager hensyn til dyrevelfærd, miljø og klima i EU, mener Socialdemokratiets spidskandidat til EU-Parlamentet.

21-05-2019 2 minutter DebatDyrevelfærdEUValg 2019