Portrætfoto af Randi Vinfeldt

Som faglærer håber Randi Vinfeldt, at hun kan være med til at påvirke landbruget i en grønnere retning. Foto: Økologisk Landsforening

Randi Vinfeldt bliver faglærer på landbrugsskole

Økologisk svineproducent skal undervise på en landbrugsskole, der har fokus på bæredygtighed.

Den økologiske svineproducent Randi Vinfeldt starter i sidste måned som faglærer på Jernbjerggaard Landbrugsskole, ZBC, i Slagelse, hvor hun bliver faglærer i husdyr. 

Randi Vinfeldt føler sig godt klædt på til opgaven. Hun har gennem tre årtier arbejdet med produktion af grise, og hun har drevet økologisk landbrug siden 1998. 

Ved siden af landmandslivet har hun været fagligt aktiv som formand for svineudvalget i Økologisk Landsforening og som medlem af Svineafgiftsfonden, og hun fortsætter på begge poster. 

Jernbjerggaard Landbrugsskole arbejder i øjeblikket på at udvikle en mere bæredygtig profil, og Randi Vinfeldt glæder sig til at deltage i den proces og håber, at skolen på et tidspunkt bliver omlagt til økologi. 

"Det, der tænder mig, er at arbejde med unge mennesker og formidling, og jeg glæder mig til at lære eleverne, hvad landbrug også kan være," siger Randi Vindfeldt, som også vil undervise i nicheproduktion af for eksempel kaniner, høns og andre husdyr, som kan bidrage til et mere alsidigt landbrug. 

Ved siden af lærerjobbet fortsætter hun med sin lille produktion af økologiske svin hjemme på gården ved Ugerløse mellem Ringsted og Holbæk.

Flere artikler fra samme sektion

Klimaneutral landmand er ny formand for Naturmælk

Jens Krogh, der har gjort sin bedrift klimaneutral, vil arbejde for at udbygge den positive udvikling på det sønderjyske mejeri, som efterlyser nye leverandører.

18-01-2019 2 minutter Mejeri

Justitsmord på drøvtyggerne

DEBAT: Hvad med lige at lytte til en gammel kvægbrugskonsulent et øjeblik? Det forekommer mig, at det ikke er koen, som er problemet, men det vi gør ved den.

16-01-2019 8 minutter DebatKlima & energiHolistisk afgræsningKvæg

En (nytårs-)kur, der virker

LEDER: Med året der gik, blev det nærmest dag for dag mere og mere tydeligt, hvor nødvendigt det er at handle på klimaforandringerne og ressourceforbruget.

11-01-2019 5 minutter Leder