Portrætfoto af Randi Vinfeldt

Som faglærer håber Randi Vinfeldt, at hun kan være med til at påvirke landbruget i en grønnere retning. Foto: Økologisk Landsforening

Randi Vinfeldt bliver faglærer på landbrugsskole

Økologisk svineproducent skal undervise på en landbrugsskole, der har fokus på bæredygtighed.

Den økologiske svineproducent Randi Vinfeldt starter i sidste måned som faglærer på Jernbjerggaard Landbrugsskole, ZBC, i Slagelse, hvor hun bliver faglærer i husdyr. 

Randi Vinfeldt føler sig godt klædt på til opgaven. Hun har gennem tre årtier arbejdet med produktion af grise, og hun har drevet økologisk landbrug siden 1998. 

Ved siden af landmandslivet har hun været fagligt aktiv som formand for svineudvalget i Økologisk Landsforening og som medlem af Svineafgiftsfonden, og hun fortsætter på begge poster. 

Jernbjerggaard Landbrugsskole arbejder i øjeblikket på at udvikle en mere bæredygtig profil, og Randi Vinfeldt glæder sig til at deltage i den proces og håber, at skolen på et tidspunkt bliver omlagt til økologi. 

"Det, der tænder mig, er at arbejde med unge mennesker og formidling, og jeg glæder mig til at lære eleverne, hvad landbrug også kan være," siger Randi Vindfeldt, som også vil undervise i nicheproduktion af for eksempel kaniner, høns og andre husdyr, som kan bidrage til et mere alsidigt landbrug. 

Ved siden af lærerjobbet fortsætter hun med sin lille produktion af økologiske svin hjemme på gården ved Ugerløse mellem Ringsted og Holbæk.

Flere artikler fra samme sektion

ØL henter ny landbrugschef i egne rækker

Peder Bligaard er blevet udnævnt som ny landbrugschef i Økologisk Landsforenings Landbrugsafdeling.

31-10-2018 1 minutter Økologisk Landsforening

Partnerskab og samarbejde er et vigtigt Verdensmål

LEDER: Vi står ved en skillevej, hvor vi som økologer ikke alene skal samle omverdenens opfordring til samarbejde op, vi skal i lige så høj grad åbne os og involvere mulige medspillere.

31-10-2018 5 minutter