Annonce

Annonce

Annonce

Det er paradoksalt, at et forslag, der skal styrke den demokratiske proces, foreslås i et år, hvor den demokratiske proces er svækket, mener Niels Ebbe, som svarer på et debatindlæg fra Mads Helms (t.v.). Arkivfoto: Henrik Hindby Koszyczarek

Replik til Mads Helms

DEBAT: Som menigt medlem af ØL har jeg intet hørt om de foreslåede strukturændringer før nu op til generalforsamlingen og er således slet ikke klædt på til at vurdere forslaget.

Af: Niels Ebbe, stifter af Solhjulet

Replik til Mads Helms' indlæg på Økologisk Nu 10/2: Som menigt medlem har jeg intet hørt om disse strukturændringer før nu op til generalforsamlingen og er således slet ikke klædt på til at vurdere forslaget.

Nogle ting undrer mig dog: Hver gang, jeg har set det omtalt, nævnes det, at det skal styrke den demokratiske proces. Så er det jo i den grad paradoksalt, at det starter med at skulle vedtages, i en situation hvor den demokratiske proces er svækket.

Det er en endog rigtig dårlig begyndelse, og når I har arbejdet på forslaget i to år, hvorfor så ikke tage jer tid til at vente, til vi igen kan mødes? Og alle kan høre alle. Det er jo demokratiets kerne!

Dernæst; hvis jeg skal gå ind i substansen, som jeg ellers prøvede at undgå i sidste indlæg:

Hvis jeg har forstået ret: Repræsentantskabet er planlagt til at mødes to gange om året. Det giver ikke megen plads til ideudvikling.

Dets vigtige funktion: At udpege/vælge fire ud af fem-syv medlemmer af bestyrelsen er efter min mening også noget af en skævvridning af demokratiet.

Som jeg har forstået det, vælger generalforsamlingen formand, som så er formand for begge fora.

Bestyrelsen kan selv udpege et-to medlemmer!

Medarbejderne lukkes helt ude af den demokratiske proces.

Jeg synes oprigtig talt, at det er nysprog at kalde disse ændringer for en styrkelse af medlemsdemokratiet, men er meget enig i, at det er gennemgribende ændringer, der koncentrerer ledelsen. Alt for gennemgribende til at behandles på en virtuel generalforsamling. 

Findes der optagelser af de 3 digitale medlemsmøder? Eller referater?

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Nøglen til succes: Start med de nemme og hurtige afgrøder

Jes Hjort-Malmberg var nødt til lynhurtig at spore sig ind på, hvilke afgrøder han skulle dyrke, da han droppede jobbet som assurandør for at forfølge drømmen om at leve af et økologisk gartneri på kun 800 kvm

03-03-2021 9 minutter Serie: Økotopen

Samdyrkning af spidskål og hestebønner – et godt match

Et forsøg med samdyrkning i rækker af spidskål og hestebønner har vist gode takter, når det gælder næringsstofudnyttelse og samlet udbytte. Friske hestebønner dyrket som grønsag har potentiale til at blive et højværdi-produkt. Hestebønne kan samtidig være gavnlig på flere måder i økologiske systemer. Det kræver dog, at udfordringer eksempelvis omkring høst løses

03-03-2021 3 minutter frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion,   Forskning

Naturlig immunitet mod rødpletsyge kan forhindre værditab i økologisk ørredproduktion

KRONIK: Rødpletsyge (RMS) er en sygdom, der forårsager røde sårlignende mærker på regnbueørreder. Sygdommen slår ikke fiskene ihjel, men fisken bliver et mindre attraktivt produkt, og værdien falder. At skabe naturlig immunitet hos yngre fisk skal måske være en del af løsningen.

03-03-2021 7 minutter Kronik,   Akvakultur