Annonce

Annonce

Cees Kuypers, kommerciel direktør Hanegal, Flemming Enevoldsen, bestyrelsesformand adm. direktør, Søren Hansen

Fra venstre Cees Kuypers, der fortsætter som kommerciel direktør i Hanegal, Flemming Enevoldsen, der overtager rollen som bestyrelsesformand og Søren Hansen, der i forbindelse med rokaden bliver administrerende direktør i selskabet. Foto: Hanegal

Nye folk ved roret efter rokade i toppen af Hanegal

Med ny administrerende direktør og ny formand har Hanegal sat det hold, som skal arbejde videre mod selskabets erklærede mål om, at 85 pct. af produktionen skal være plantebaseret i 2030.

Som led i et generationsskifte har den økologiske fødevareproducent Hanegal gennemført en større rokade i de øverste ledelseslag.

Det betyder, at den hidtidige administrerende direktør, Cees Kuypers, er afløst på posten af Søren Hansen, som sammen med sin forretningspartner Michael Vadgaard Jørgensen har ejet 60 procent af aktierne i Hanegal siden juni sidste år, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.
I forbindelse med rokaden er Michael Vadsgaard Jørgensen blevet menigt medlem af bestyrelsen, mens den erfarne fødevaremand Flemming Enevoldsen, der har en fortid som adm. direktør i Tulip og direktionsmedlem i Danish Crown, bliver hentet ind udefra som ny formand.

‘Hanegal har store forventninger til, at kombinationen af Søren Hansens mangeårige ledelsesmæssige erfaring fra danske og internationale fødevarevirksomheder og Cees Kuypers målrettede kommercielle indsats vil forløse Hanegals store potentiale på hjemme- og eksportmarkederne,’ hedder det i pressemeddelelsen.

Hanegal beskæftiger ca. 50 medarbejdere, som producerer et bredt sortiment økologiske fødevarer, der spænder fra diverse former for pølser og pålægsprodukter over færdige måltidsløsninger og en voksende vifte af plantebaserede fødevarer.

Selskabet har gennem 25 år opbygget et stærkt økologisk varemærke i Danmark og er bredt distribueret i detailhandelen, men ifølge den nye administrerende direktør står Hanegal over for en spændende vækst på både hjemme- og eksportmarkederne, hvor der fortsat er et stort, uforløst potentiale. For at indfri det har selskabet brugt de sidste år på at geare organisationen til yderligere vækst og eksport.

 ”Flemming Enevoldsen har det nødvendige strategiske blik, uden et øjeblik at tabe fokus på virksomhedens lønsomhed. Han er garant for, at ledelsen ikke kommer ud af kurs i en tid med mange store og spændende tiltag i virksomheden”, siger Søren Hansen i forbindelse med rokaden.

Cees Kuypers, der ejer en mindre andel af Hanegal, skal fremover fokusere på virksomhedens kommercielle udvikling i rollen som kommerciel direktør.

”Den nye ledelsesstruktur og bestyrelse er et løft for at kunne indfri det store potentiale, der ligger i Hanegal. Jeg ser frem til at være Hanegals kommercielle spydspids i markedet”, siger Cees Kuypers.

Flere artikler fra samme sektion

Øko-chef ser tilbage: »I den alder var meningen for mig at tjene penge og få en høj titel. Det er sgu da ikke særlig meningsfyldt«

Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening, fylder 50 år. Meget er sket, siden hun for 25 år siden blev færdiguddannet.

30-06-2020 9 minutter Økologisk Landsforening

Vi skal ruste fremtiden til økologien

LEDER: At vores samfund står over for en massiv omstilling, er nok klart for de fleste. Det står bøjet i neon, at vi ikke kan fortsætte med den måde, vi forvalter vores ressourcer.

29-06-2020 5 minutter Leder

Økologien kan brødføde verden

BLOG: Økologerne laver lige så mange kalorier og proteiner per hektar i sammenligning med deres konventionelle kolleger. Det er målt ved at se på både den vegetabilske og den animalske produktion.

25-06-2020 5 minutter Blog