Annonce

Annonce

Der hygges omkring det udendørs frokostbord

Sidste år valgte 75.000 danskere at bruge en dag på at besøge den lokale økologiske landmand. Arkivfoto

Stor interesse for Økologisk Høstmarked

I weekenden 31. august og 1. september er økologiske landmænd værter ved det årlige høstmarked. Her inviteres forbrugere og alle andre interesserede til et besøg på en økologisk gård med fokus på kvaliteten og smagen af økologisk mad. Det er stadig muligt at tilmelde sig som vært.

I landbruget er høsten en særlig årstid, hvor resultatet af mange måneders arbejde fejres. Denne helt særlige stemning har økologiske landmænd mulighed for at dele med forbrugerne til det landsdækkende Økologisk Høstmarked. Markedet er målrettet alle, der har lyst til at få mere viden om økologi og samtidig se, hvor dyrene bor og grøntsagerne gror.

Høstmarkedet, som afholdes den 31. august og 1. september 2019, er den økologiske branches fælles nationale forbrugerevent, som arrangeres i samarbejde med Økologisk Landsforening.  Målet er at sætte fokus på kvaliteten og smagen af økologisk mad.

Der er stor forskel på, hvad gæsterne kan opleve på de enkelte gårde, da det afhænger af, hvilken produktionsgren gården har. På nogle gårde kan der være køer, geder, gæs, grise, kaniner og får. På andre er der mest fokus på grøntsager, eller måske har værterne lavet en guidet tur i marken, gjort klar til traktorkørsel, arrangerer fællesspisning mod betaling, bageworkshop og bålmad.

75.000 gæster

Som økologisk landmand kan du afholde høstmarked på din egen gård, eller du kan gå sammen med andre økologiske landmænd fra dit område. Og du vælger selv, om der skal være åbent begge dage eller blot lørdag eller søndag. Det afgørende er, at du har lyst til at formidle værdierne bag den økologiske produktionsform.

Sidste år valgte 75.000 danskere at bruge en dag på at besøge den lokale økologiske landmand, og da høstmarkedet har eksisteret siden 1993, er det også blevet en tradition for mange. Samlet set har mere end en million danskere gennem tiden besøgt et økologisk høstmarked. Som forbrugerevent er høstmarkedet derfor med til at sætte fokus på økologi.

Økologisk Landsforening understøtter høstmarkedet ved bl.a. at have hjemmesiden www.høstmarked.dk, der løbende opdateres, så forbrugerne kan finde frem til en gård med det høstmarked, der passer til både interesse og kørselsafstand. Det er også her, du som landmand kan tilmelde dig som vært, finde kontaktoplysninger og mere information. Der er stadig åbent for tilmelding.

Flere artikler fra samme sektion

Øko-chef ser tilbage: »I den alder var meningen for mig at tjene penge og få en høj titel. Det er sgu da ikke særlig meningsfyldt«

Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening, fylder 50 år. Meget er sket, siden hun for 25 år siden blev færdiguddannet.

30-06-2020 9 minutter Økologisk Landsforening

Vi skal ruste fremtiden til økologien

LEDER: At vores samfund står over for en massiv omstilling, er nok klart for de fleste. Det står bøjet i neon, at vi ikke kan fortsætte med den måde, vi forvalter vores ressourcer.

29-06-2020 5 minutter Leder

Økologien kan brødføde verden

BLOG: Økologerne laver lige så mange kalorier og proteiner per hektar i sammenligning med deres konventionelle kolleger. Det er målt ved at se på både den vegetabilske og den animalske produktion.

25-06-2020 5 minutter Blog