Annonce

Annonce

Annonce

Økologisk Landsforening, der nu holder til i Agro Food Park, skal forsøge at samle – og begejstre medlemmerne - og også bestyrelsen bør inddrages meget mere aktivt, mener medlem Niels Ebbe. Foto: Jakob Brandt

Tanker efter generalforsamlingen

DEBAT: Tid til eftertanke og skuen indad efter Økologisk Landsforenings generalforsamling anno 2021.

Af: Niels Ebbe, stifter af Solhjulet

I den virtuelle generalforsamling 2021 deltog +/-106-131 stemmeberettigede medlemmer.

Så få mindes jeg ikke, der har været i nyere tid, og det indebærer selvsagt også, at vi har en formand med et mere end svagt mandat.

Det er vist ikke for meget at sige, at vi står tilbage med en forpjusket forening, splittet og med en ledelse, der ikke har evnet at samle medlemmerne.

Forslaget om ”ny demokratisk struktur” og modforslaget samt også forslaget om Ø-mærket blev taget af bordet pga. den katastrofale teknik. Det eneste, der var at gøre!

Men prøv lige at vurdere legitimiteten af generalforsamlingen. Jeg betvivler ikke lovligheden, men (+/-) 71 stemmer ville have kunnet ændret strukturen i foreningen afgørende. Det er i grove tal godt 3 pct. af medlemmerne og ville i den grad være udtryk for, at hovedet har skilt sig fra kroppen.

Tid til at se indad

Efter min mening bør det være tiden at se indad. Prøve at samle – og begejstre medlemmerne - og også bestyrelsen bør inddrages meget mere aktivt, så den bliver en ressource og ikke en klods om benet, som i hvert fald nogle opfatter det. Lige som I bør værne om de ansatte. Være jer bevidste, at et godt arbejdsklima er alfa og omega.

Vi skal igen se vores forening som netop en forening og ikke som en mellemstor virksomhed, som vores formand ynder at kalde os.

Der er så megen kraft og energi i medlemsskaren. Brug tid på at finde ud af, hvordan vi kan mobiliseres.

Jeg kan sige, at som personligt medlem har jeg på ingen måde følt mig inddraget, men tværtimod tænkt, at det nok var med en vis selverkendelse, at I i jeres spørgeundersøgelse spurgte, om vi opfatter kontingentet som et sponsorat.

Brug os og engager os. Der er ikke noget, vi hellere vil end at fremme økologien. Det er jo netop derfor, vi er medlemmer.

Og tag fat på den presserende ”ungdomsproblematik”. De unge skal forstå, at netop ØL er deres forening – og ikke mindst: Vi skal gøre os til deres forening!

Jeg tror, det er ved at være sidste udkald. Hvis I/vi ikke lykkes med disse ting, er det svært at se vores forenings fremtidsmuligheder.

God arbejdslyst.

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Thise Mejeri vil låne penge til at beskytte "Jordens lunger"

Som led i ambitionen om at udfase brugen af soja i foderet, beder Thise Mejeri om et crowdfundinglån på en mio. kr.

12-04-2021 5 minutter Klima,   Mejeriproduktion

Økologiske grise får sjældent antibiotika

Forbruget af antibiotika til økologiske fravænningsgrise er meget lavt og udgør 6,2 pct. af forbruget i den konventionelle smågriseproduktion, viser nye data.

11-04-2021 4 minutter Foder,   Svineproduktion,   Dyrevelfærd

Danmarks største landbrugsmesse har fundet ny dato

Agromek skulle oprindeligt være afholdt i oktober sidste år, så blev messen skubbet til januar i år, og nu er en ny dato fastlagt i 2022.

09-04-2021 2 minutter Messer