Annonce

Annonce

Hovedindgangen til Agro Food Park 15

Økologisk Landsforening, der nu holder til i Agro Food Park, skal forsøge at samle – og begejstre medlemmerne - og også bestyrelsen bør inddrages meget mere aktivt, mener medlem Niels Ebbe. Foto: Jakob Brandt

Tanker efter generalforsamlingen

DEBAT: Tid til eftertanke og skuen indad efter Økologisk Landsforenings generalforsamling anno 2021.

Af: Niels Ebbe, stifter af Solhjulet

I den virtuelle generalforsamling 2021 deltog +/-106-131 stemmeberettigede medlemmer.

Så få mindes jeg ikke, der har været i nyere tid, og det indebærer selvsagt også, at vi har en formand med et mere end svagt mandat.

Det er vist ikke for meget at sige, at vi står tilbage med en forpjusket forening, splittet og med en ledelse, der ikke har evnet at samle medlemmerne.

Forslaget om ”ny demokratisk struktur” og modforslaget samt også forslaget om Ø-mærket blev taget af bordet pga. den katastrofale teknik. Det eneste, der var at gøre!

Men prøv lige at vurdere legitimiteten af generalforsamlingen. Jeg betvivler ikke lovligheden, men (+/-) 71 stemmer ville have kunnet ændret strukturen i foreningen afgørende. Det er i grove tal godt 3 pct. af medlemmerne og ville i den grad være udtryk for, at hovedet har skilt sig fra kroppen.

Tid til at se indad

Efter min mening bør det være tiden at se indad. Prøve at samle – og begejstre medlemmerne - og også bestyrelsen bør inddrages meget mere aktivt, så den bliver en ressource og ikke en klods om benet, som i hvert fald nogle opfatter det. Lige som I bør værne om de ansatte. Være jer bevidste, at et godt arbejdsklima er alfa og omega.

Vi skal igen se vores forening som netop en forening og ikke som en mellemstor virksomhed, som vores formand ynder at kalde os.

Der er så megen kraft og energi i medlemsskaren. Brug tid på at finde ud af, hvordan vi kan mobiliseres.

Jeg kan sige, at som personligt medlem har jeg på ingen måde følt mig inddraget, men tværtimod tænkt, at det nok var med en vis selverkendelse, at I i jeres spørgeundersøgelse spurgte, om vi opfatter kontingentet som et sponsorat.

Brug os og engager os. Der er ikke noget, vi hellere vil end at fremme økologien. Det er jo netop derfor, vi er medlemmer.

Og tag fat på den presserende ”ungdomsproblematik”. De unge skal forstå, at netop ØL er deres forening – og ikke mindst: Vi skal gøre os til deres forening!

Jeg tror, det er ved at være sidste udkald. Hvis I/vi ikke lykkes med disse ting, er det svært at se vores forenings fremtidsmuligheder.

God arbejdslyst.

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Arla hæver sine klimaambitioner

Arla fordobler klimamålsætningen på to af tre områder for at leve op til de videnskabelige anbefalinger, der viser, hvordan man kan opfylde Paris-aftalen.

18-01-2022 4 minutter Klima,   Mejeri

Fremtidsforsker aner forbrugsfestens endeligt: »Behøver man virkelig at kunne vælge mellem 25 forskellige slags flåede tomater?«

En fremtidsforsker ser klare tegn på, at forbrugsfesten er ved at være ovre for en stor del af befolkningen; mange vil leve mere bæredygtigt. En professor savner dog konkrete beviser på, at det går den vej - men hun håber det.

18-01-2022 14 minutter Bæredygtighed,   Forbrug

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

17-01-2022 5 minutter Eksport