Annonce

Annonce

Annonce

Søren Bilstrup står uden for med træer i baggrunden

Måske der er nogle, som hellere vil ytre sig bag skærmen end gå forbi 300 mennesker for at stå ved en mikrofon, vurderer Søren Bilstrup. Arkivfoto: Maja Eline Petersen

Vi kan godt diskutere store ændringer, selvom vi ikke mødes fysisk

DEBAT: Fagudvalgene har været med hele vejen og er kommet med mange indspark til bestyrelsens forslag om en ny demokratisk struktur.

Af: Søren Bilstrup, formand for Planteavlsudvalget i Økologisk Landsforening

Vi har i Økologisk Landsforening (ØL) nok den bestyrelse, der har den største ”biodiversitet” nogensinde, og som gennem de seneste par år sammen med ledelsen har arbejdet med en ny struktur.

Fagudvalgene har været med hele vejen, og vi er kommet med mange indspark og spørgsmål.

Det er selvfølgelig svært at gøre alle tilfredse, men mit indtryk er, at langt den største del af de folkevalgte bakker op.

Selvfølgelig skal man kan diskutere så store ændringer på generalforsamlingen - det kan man jo også godt, selvom vi ikke er der fysisk. Måske der er nogle, som hellere vil ytre sig bag skærmen end gå forbi 300 mennesker for at stå ved en mikrofon.

Jeg hader corona og alt det, der følger med, og vil om nogen gerne, at vi kan mødes, men det skal nok gå - jeg tror, at jeg kan finde ud af det fra computeren og mobilen, og så er der håb for de fleste.

Jeg har det personligt meget svært med ØL's syn på klimaafgifter i udspillet ”Pris på bæredygtighed”, som efter min mening vil ramme mange af landmandsmedlemmerne meget hårdt - det er et emne, som virkelig kunne have haft godt af at blive behandlet i et repræsentantskab.

Hav nu tillid til de folkevalgte og stem for, så vi kan komme videre. Det kan kun gå for langsomt.

Husk at hvis vi stemmer for i år, skal vi ikke bruge tid på det næste år, hvor vi forhåbentlig kan samles igen - så bliver vi før færdige og måske får lidt mere ØL-tid.

Flere artikler fra samme sektion

Crowdfunding blev ingen genvej til øget vækst for selskab bag økologiske måltidskasser

Simple Feast dropper crowdfunding som middel til at sikre yderligere kapital til selskabets ambitiøse vækstplaner.

16-07-2021 2 minutter finansiering

Tyrekalve skal have en økologisk fremtid

Forskere ved Aarhus Universitet vil udvikle to koncepter for kalve- og ungdyrkød fra den økologiske mælkeproduktion. Koncepterne er baseret på græs, og det hele begynder med kalve, der får masser af mælk hos ammetanter.

16-07-2021 4 minutter

Designergødninger testes i marken

Nye teknologier gør det muligt at raffinere kløvergræs og designe økologiske gødninger med forskelligt indhold af næringsstoffer, bl.a. svovlsur ammoniak. Det kan være en vej til et mere klimavenligt økologisk landbrug.

16-07-2021 3 minutter Næringsstoffer,   Planteavl,   Forskning