Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Inge Lis Dissing er skeptisk over at afholde den forestående generalforsamling online.

Webmøder - en demokratisk udfordring

DEBAT: De fire web-møder om ny struktur i Økologisk Landsforening har vist, at det ikke er muligt på ordentlig demokratisk vis at gennemføre så stor en ændring.

Af: Inge Lis Dissing, fhv. forstander på Den Økologiske Jordbrugsskole i Åbybro og økolog

Ja, så har Økologisk Landsforening (ØL) afholdt fire møder via nettet som optakt til en web-generalforsamling, hvor store strukturændringer skal besluttes.

Jeg har dels deltaget og dels lyttet med her fra husets fælles pc. Tirsdag var det sidste møde, og her startede formanden med at meddele, at hans forbindelse stod åben, underforstået klar til kommentar. Og sådan var det. Der var meget lidt samtale/diskussion mellem deltagende medlemmer, og det har været et typisk billede for alle fire såkaldte møder. Bemærkninger om, at unge er langt lettere at få engageret, når vi kommunikerer via nettet i foreningens regi, viser sig i hvert fald ikke her.

Webkommunikationen har givet et klart billede af, hvor umuligt det er - på demokratisk vis - at gennemføre store strukturændringer i ledelsen af vores forening på denne facon. ØL's styrke har gennem alle årene været, at de formelle og ikke mindst uformelle samtaler mellem foreningens medlemmer er en vigtig del af ØL’s hjerteblod og udvikling. 

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik