Annonce
Annonce
Inge Lis Dissing er skeptisk over at afholde den forestående generalforsamling online.
Webmøder - en demokratisk udfordring
DEBAT: De fire web-møder om ny struktur i Økologisk Landsforening har vist, at det ikke er muligt på ordentlig demokratisk vis at gennemføre så stor en ændring.
Af: Inge Lis Dissing, fhv. forstander på Den Økologiske Jordbrugsskole i Åbybro og økolog
Ja, så har Økologisk Landsforening (ØL) afholdt fire møder via nettet som optakt til en web-generalforsamling, hvor store strukturændringer skal besluttes.
Jeg har dels deltaget og dels lyttet med her fra husets fælles pc. Tirsdag var det sidste møde, og her startede formanden med at meddele, at hans forbindelse stod åben, underforstået klar til kommentar. Og sådan var det. Der var meget lidt samtale/diskussion mellem deltagende medlemmer, og det har været et typisk billede for alle fire såkaldte møder. Bemærkninger om, at unge er langt lettere at få engageret, når vi kommunikerer via nettet i foreningens regi, viser sig i hvert fald ikke her.
Webkommunikationen har givet et klart billede af, hvor umuligt det er - på demokratisk vis - at gennemføre store strukturændringer i ledelsen af vores forening på denne facon. ØL's styrke har gennem alle årene været, at de formelle og ikke mindst uformelle samtaler mellem foreningens medlemmer er en vigtig del af ØL’s hjerteblod og udvikling.
Flere artikler fra samme sektion
Danmarks "grønne" tænketank Concito har skiftet farve
Den grønne tænketank Concito er nu blevet til Danmarks sorte tænketank, når den argumenterer for, at pesticider er nødvendige også i fremtidens landbrug. Men muldlaget i jorden udpines, hver gang der sprøjtes imod svampe, uønskede planter og insekter.
Vi skal finde de gamle dyder frem igen
LEDER: Der er efterhånden en bred enighed i samfundet om, at vi skal spise en langt mere plantebaseret kost. Vi, der har været længe i gamet, kan jo huske tilbage på en barndom, hvor kødet var en luksusvare.
Æg skal ud af køledisken
POLITISK KLUMME: Økologisk Landsforening er ikke imod et kølekrav, hvis det er nødvendigt for fødevaresikkerheden, men omvendt vil vi gerne udfordre alle ressourcespild i vores fødevarekæde.