Annonce

Annonce

Annonce

Inge Lis Dissing er skeptisk over at afholde den forestående generalforsamling online.

Webmøder - en demokratisk udfordring

DEBAT: De fire web-møder om ny struktur i Økologisk Landsforening har vist, at det ikke er muligt på ordentlig demokratisk vis at gennemføre så stor en ændring.

Af: Inge Lis Dissing, fhv. forstander på Den Økologiske Jordbrugsskole i Åbybro og økolog

Ja, så har Økologisk Landsforening (ØL) afholdt fire møder via nettet som optakt til en web-generalforsamling, hvor store strukturændringer skal besluttes.

Jeg har dels deltaget og dels lyttet med her fra husets fælles pc. Tirsdag var det sidste møde, og her startede formanden med at meddele, at hans forbindelse stod åben, underforstået klar til kommentar. Og sådan var det. Der var meget lidt samtale/diskussion mellem deltagende medlemmer, og det har været et typisk billede for alle fire såkaldte møder. Bemærkninger om, at unge er langt lettere at få engageret, når vi kommunikerer via nettet i foreningens regi, viser sig i hvert fald ikke her.

Webkommunikationen har givet et klart billede af, hvor umuligt det er - på demokratisk vis - at gennemføre store strukturændringer i ledelsen af vores forening på denne facon. ØL's styrke har gennem alle årene været, at de formelle og ikke mindst uformelle samtaler mellem foreningens medlemmer er en vigtig del af ØL’s hjerteblod og udvikling. 

Flere artikler fra samme sektion

Ægproducenters økonomi på ny nedtur

Igen i 2020 faldt de økologiske ægproducenters dækningsbidrag. Økologiske æg er for billige, og lav notering levner ikke plads til udvikling af produktionen, lyder det fra udvalgsformand.

12-04-2021 3 minutter Æg og fjerkræ,   Økonomi

Thise Mejeri vil låne penge til at beskytte "Jordens lunger"

Som led i ambitionen om at udfase brugen af soja i foderet, beder Thise Mejeri om et crowdfundinglån på en mio. kr.

12-04-2021 5 minutter Klima,   Mejeriproduktion

Økologiske grise får sjældent antibiotika

Forbruget af antibiotika til økologiske fravænningsgrise er meget lavt og udgør 6,2 pct. af forbruget i den konventionelle smågriseproduktion, viser nye data.

11-04-2021 4 minutter Foder,   Svineproduktion,   Dyrevelfærd