Politik og udvikling

Innovationscenter for Økologisk Landbrug fejrer åbning onsdag d. 6. oktober

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer fejrer åbningen af det fælles, nye Innovationscenter for Økologisk Landbrug onsdag den 6. oktober 2021. Centeret skal være centrum for udviklingen af det økologiske landbrug i Danmark og derigennem styrke landbrugets grønne omstilling og Danmarks position som verdens førende økologi-nation. Innovationscentret får til huse i Agro Food Park i Aarhus.

27-09-2021 3 minutter

60 landmænd i Slagelse overvejer nu økologien

60-70 landmænd i Slagelse Kommune har takket ja til et gratis omlægningstjek. Tonny Rosing er én af dem, og tjekket var så godt, at han nu har valgt at lægge om til økologi.

23-09-2021 3 minutter Omlægning

Medier: USA's miljøstyrelse er marionetdukke for pesticidproducenter

Pesticidproducenter og politikere har i årevis blandet sig i godkendelser af nye pesticider i USA, lyder kritikken fra nuværende og tidligere ansatte hos den amerikanske miljøstyrelse. Der berettes om en kultur, hvor så mange midler som muligt skulle godkendes. EU afviser, at det kan ske herhjemme.

23-09-2021 7 minutter Pesticider

Arla vil teste hvordan regenerativ mælke-produktion påvirker natur og klima

Samtdig skal flere end 900 økologiske Arla-landmænd måle kulstofindholdet i deres jord og registrere praksisser, der fremmer biodiversitet.

21-09-2021 4 minutter Regenerativt landbrug

Nye fund overrasker forsker: Kød og mælk belaster klimaet mere end hidtil antaget

Kød- og mejeriproduktionen står for næsten 60 pct. af fødevaresektorens samlede udledning - dobbelt så meget som udledningen forbundet med produktionen af planter til human konsum.

17-09-2021 4 minutter Forskning,   Klima

Næsten 200 placeringer var i spil til Danmarks nye naturnationalparker

Miljøministeriet har barberet de mange forslag ned til en bruttoliste på 23 forslag, og nu starter processen for alvor med udvælgelsen af de sidste 10 naturnationalparker på statens arealer.

16-09-2021 3 minutter Natur

"Mr. Økologi" er valgt til bestyrelsen i global øko-organisation

Paul Holmbeck, der i to årtier har været direktør i Økologisk Landsforening, er netop blevet valgt ind i bestyrelsen for den internationale økologiorganisation Ifoam.

14-09-2021 3 minutter Politik

Vigtigt klima- og kvælstofværktøj forsvinder verden over

Ålegræs er en af de mest effektive naturlige metoder til at lagre kul- og kvælstof, men græsset er på tilbagetog over hele verden presset af bl.a. udledningen af næringsstoffer til vandmiljøet.

10-09-2021 4 minutter Klima,   Forskning,   Miljø

Ny forskning viser økologi som en klar miljøvinder

Økologien er mere skånsom over for miljøet og jordens arter sammenlignet med konventionel dyrkning, viser forskning, der i 12 år har undersøgt forskellene på fire dyrkningssystemer.

09-09-2021 3 minutter Forskning,   Biodiversitet

Forrige Side 1 af 60 Næste