Politik og udvikling

Nu kan gode idéer til at udvikle økologien søge om 50 millioner kroner i støtte

Fredag åbner en pulje på 50 mio. kr. for ansøgninger til forskningsprojekter, der vil udvikle økologiens bidrag til klima, miljø, biodiversitet, dyrevelfærd og menneskers sundhed.

14-01-2022 2 minutter Nye løsninger,   Forskning

Rige lande kan fjerne over 60 pct. af landbrugets udledninger, hvis de skærer ned på kødet

54 af verdens højindkomstlande kan skære knap to tredjedele af deres landbrugs klimagasser væk og frigøre et areal større end EU, hvis befolkningerne følger en kost med mere grønt og mindre kød.

12-01-2022 4 minutter Klima,   Natur,   Miljø,   Forskning

Danske Vandværker: »Vi har brug for en diskussion om, hvorfor visse landmænd lader hånt om love og regler«

Landmænd brød beskyttelseszonen ved drikkevandsboringer rekordmange gange i 2021. Danske Vandværker kalder det "bekymrende" og mener, der er brug for en debat om visse landmænds adfærd. L&F afviser, at reglerne er brudt med forsæt.

11-01-2022 5 minutter Miljø

Forskere har fået afslag på at finde høner, der ikke brækker brystbenet ved æglægning

Særligt én høneafstamning har vist potentiale til sænke forekomsten af brystbensbrud i ægproduktionen, men forskerne, der fandt frem til problemet, har fået afvist deres ansøgning om at finde løsningen.

05-01-2022 5 minutter Dyrevelfærd,   Forskning,   Æg og fjerkræ

2021 er gået - her er, hvad ØL opnåede politisk

POLITISK KLUMME: I 2021 fik Økologisk Landsforening cementeret økologiens rolle i den grønne omstilling, og vi kom igennem med en lang række vigtige politikker. Se listen her.

04-01-2022 4 minutter Klumme,   Politik

Nederlandene vil bruge næsten 200 mia. kr. på at reducere antallet af husdyr

Forureningen fra husdyrproduktionen i Nederlandene (Holland) er så omfattende, at regeringen har afsat næsten 200 mia. kr. til at kompensere landmænd, der frivilligt nedbringer deres antal af husdyr.

17-12-2021 3 minutter Udland,   Politik,   Miljø,   Klima

Partnerskab og 20 nye initiativer tager kampen op mod miljøfarlige stoffer i vores vandmiljø

Danmarks vandmiljø er under pres af miljøfarlige stoffer, der stammer fra en række produkter og erhverv. En ny strategi og samarbejde på tværs af myndigheder og interesseorganisationer skal begrænse de skadelige stoffer.

17-12-2021 3 minutter Miljø

Finansloven sikrer flere penge til kampen mod greenwashing

Der afsættes et tocifret millionbeløb til at give Forbrugerombudsmanden flere ressourcer mod det stigende antal sager om greenwashing. Og så er der afsat penge til en drikkevandsfond, der skal beskytte drikkevandet.

06-12-2021 2 minutter Politik

Danmarks biodiversitet er stadig i krise trods politiske løfter

Den danske biodiversitet har ikke fået det bedre det seneste årti, selvom advarselslamperne har blinket i årevis. Det viser en ny rapport, der har undersøgt udviklingen i Danmarks hav og natur siden 2010.

03-12-2021 3 minutter Biodiversitet

Forrige Side 1 af 66 Næste