Politik og udvikling

Tilskudsordning giver rødt kort til grønne fisk

Både Dansk Akvakultur og Økologisk Landsforening kritiserer ny tilskudsordning til den hjemlige fiskeproduktion, som er målrettet store intensive produktionsanlæg og ikke levner plads til økologien.

23-10-2020 7 minutter Tilskud

Økologer vil se kritisk på dyrevelfærden de kommende år

L&F's Økologisektion vil de næste tre år have fokus på at forbedre velfærden for dyrene i landbruget og håber at kunne gøre afhorning af dyr til fortid.

22-10-2020 2 minutter Dyrevelfærd

Økologi-formand om skærpede krav: Vi gør det ikke for at irritere

Økologibranchen skal stille stadigt større krav til sig selv, selvom det kan virke som benspænd. Det er nødvendigt for at værne om troværdigheden og være på forkant med markedet, mener Økologisektionens formand.

22-10-2020 3 minutter Politik,   Bæredygtighed

De grønne aftryk i EU's næste landbrugspolitik er ved at blive udvandet, advarer flere organisationer

Fødevareminister Mogens Jensen (S) glæder sig over, at EU's ministre vil øremærke 20 pct. af landbrugsstøtten til grønne tiltag. Problemet er bare, at det er lavere end de 30 pct. der hidtil har været øremærket.

21-10-2020 8 minutter CAP,   EU,   Politik

EU går til kamp mod ulovlig afskovning

Europa-Parlamentet forventes at foreslå en række nye love, som bl.a. har til formål at bekæmpe afskovning. Især ét forslag fanger forskers opmærksomhed.

20-10-2020 5 minutter EU,   Import

Danmark skraber bunden, når det kommer til naturbeskyttelse

En ny rapport viser, at Danmark på flere punkter rangerer blandt de dårligste i EU, når det handler om at værne om naturen og truede dyrearter. Det skyldes bl.a. landbruget.

20-10-2020 4 minutter Natur

Vicepræsident i EU: Vi har brug for et helt nyt landbrug

Europa-Kommissionens vicepræsident mener, at der er behov for gennemgribende ændringer i landbruget og højere ambitioner på biodiversitetsområdet.

15-10-2020 2 minutter Biodiversitet,   EU,   Klima

Nyt forskningscenter skal øge biodiversiteten i landbruget

Forskere fra Aarhus Universitet skal de kommende år vurdere, hvor det giver bedst mening at arbejde med øget biodiversitet i landbruget.

14-10-2020 2 minutter Forskning,   Biodiversitet

EU skal stemme om at forbyde "veggie-burger" og "plantepølser"

EU-Parlamentet skal stemme om et forbud mod at bruge kødlignende navne til plantebaserede produkter. "Meningsløst", mener vegetarforening, mens landbrugsorganisationer bakker op om forbuddet.

14-10-2020 5 minutter Plantebaserede fødevarer,   EU,   Forbrug

Regeringens millionindsprøjtning til kvægbønder møder kritik fra økologer

Regeringens økonomiske håndsrækning til kødproducenter overser kvæg, som yder naturpleje, mener Økologisk Landsforening, som flere gange har henvendt sig til ministeriet om problemstillingen.

13-10-2020 4 minutter Kødproduktion,   Politik

Forrige Side 1 af 43 Næste