Politik og udvikling
ØL får lynende travlt: Over 40 initiativer skal sikre mere økologi
KLUMME: Økologisk Landsforenings folkevalgte har vedtaget over 40 initiativer, som foreningen skal arbejde på at få gennemført politisk. Bl.a. et udspil til en ændret landbrugsstøtteordning og sikring af regnskov.
Økologien får 50 mio. kr. til forskning og udvikling
En pulje på knap 50 mio. kr. skal gå til yderligere udvikling af økologisektoren på områder som miljø, klima, dyrevelfærd og biodiversitet. Info-møder afholdes i februar.
Valutafond anbefaler Danmark at halvere sin husdyrbestand
Danmark bør indføre en højere pris på udledning af CO2 og kan med fordel reducere sin bestand af husdyr markant, lyder det fra Den Internationale Valutafond.
Miljøminister åbner for restriktioner på svampemidler efter nye fund
Den nye VAP-rapport viser igen rester fra svampemidler i grundvandet. Det bekymrer miljøminister Lea Wermelin, men EU-regler kan spænde ben for eventuelle restriktioner.
Forskere: Prisforskellen på øko og konventionelt mad er kunstigt høj
Konventionelle fødevarer vil stige forholdsmæssigt mere i pris end økologiske, hvis man medregner produktionens klimapåvirkning i prisen, viser ny forskning.
Økologi er danskernes bæredygtige fødevarevalg
En ny undersøgelse lavet for Økologisk Landsforening viser, at danskernes opfattelse af økologi som et bæredygtigt valg er øget signifikant det seneste år. Næsten 70 pct. af de adspurgte oplyser, at de anser økologi for at være bæredygtigt, mens mere end 80 pct. mener, at økologi beskytter naturen og grundvandet.
Der er rekordstor interesse for at etablere nye danske skove
Landbrugsstyrelsen har modtaget næsten 500 ansøgninger fra lodsejere, som ønsker støtte til at rejse i alt 2.300 ha ny skov i Danmark.
EU-domstol trodser religiøse ønsker: Dyr skal fortsat kunne bedøves
Det er i orden, at lande forbyder slagtning uden forudgående bedøvelse, fastslår EU's domstol. En jødisk gruppering vil nu indbringe sagen for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Politikere på begge fløje kritiserer regeringens nye dyrevelfærdsregler
Den dyrevelfærdslov, der blev vedtaget i begyndelsen af året, afspejler sig slet ikke i de bekendtgørelser, som træder i kraft 1. januar, lyder kritikken.
Forskere: Vi er nødt til at give mindst 20 pct. af produktionsjorden til naturen
Hvis vi skal bremse arternes tilbagegang, skal en væsentlig del af produktionsjorden gives tilbage til naturen, vurderer forskere. Det betyder ikke nødvendigvis et fald i produktionen.